Ultimele

Cum sa-ti salvezi casnicia dupa infidelitate. Cand merita sa mai dai o sansa mariajului

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » Cum sa-ti salvezi casnicia dupa infidelitate. Cand merita sa mai dai o sansa mariajului
Cum sa-ti salvezi casnicia dupa infidelitate

Nimic nu aduce mai repede o casnicie pe buza prapastiei decat infidelitatea. Este, de altfel, cauza numarul unu a divortului (fiind urmata imediat de incompatibilitate si de problemele financiare). Sa ti se puna coarne este una dintre cele mai grave tradari pe care le poate suferi cineva. Tocmai de aceea este greu sa treci peste un asemenea eveniment. Insa daca vrei sa mai dai o sansa mariajului vostru exista cateva modalitati prin care iti poti atinge obiectivul. Iata-le:

Din acest moment intre voi va exista onestitate totala

Asadar, ti-ai prins partenrul/a calcand stramb insa amadoi ati decis sa treceti peste acest incident si sa incercati sa va salvati relatia. Primul lucru pe care cel/a care a avut o aventura trebuie sa-l faca este sa fie onest/a si transparent. „Partenerul/a care a fost necredincios trebuie sa fie deschis/a sa raspunda la toate intrebarile pe care i le pune jumatatea sa. Daca tu ai fost cel care i-a inselat increderea este normal ca sotul/ia sa aiba acces la toate informatiile de care simte ca are nevoie pentru a-i recastiga increderea”, sustine psihologul Joy Harden Bradford. Pe de alta parte, inselatul/a trebuie sa fie atent/a la genul de informatii pe care le cere avertizeaza psihologul.

„Poate ca acum i se pare important sa stie despre fiecare escapada sexuala, insa pe termen lung astfel de informatii pot face mai mult rau decat bine”.

Ambii parteneri trebuie sa se implice 100% in procesul de salvare a relatiei

Expertii sunt de acord ca nu exista nicio sansa ca relatia sa mearga mai departe daca ambii parteneri nu se dedica 100% acestui scop.

Daca o persoana doreste ca lucrurile sa se rezolve in mod pozitiv, iar cealalta nu este de acord atunci batalia este pe jumatate pierduta. Pentru ca o relatie sa se rupa este nevoie de o singura persoana, insa pentru a functiona este nevoie de doua. Asadar, fie sunteti de acord amandoi sa faceti lucrurile sa mearga, fie amandoi doriti sa o luati fiecare pe drumul sau, spun specialistii. Psihoterapeutul Denise Limongello sugereaza ca voi sa decideti singuri indiferent ca alegeti sa ramaneti impreuna sau sa va despartiti – nu mergeti la prieteni si la membrii familiei pentru a le cere sfatul: „De obicei, oamenii au opinii stricte cand este vorba despre infidelitate”, spune Limongello.

Citeste si: 5 sfaturi pentru a trece peste infidelitatea partenerului

Realizati ca este un proces pe termen lung

Recastigarea increderii dupa o infidelitate nu se va intampla peste noapte si ambii parteneri trebuie sa fie constienti de acest lucru. Sa nu credeti ca totul va fi sters imediat, iar peste o saptamana lucrurile vor reveni la normal. „Este nevoie de timp pentru ca increderea sa fie reinstaurata in cuplu. Ceea ce inseamna ca in aceasta situatie rabdarea nu este doar o virtute ci o necesitate pentru ca totul sa revina la normal” crede Masini. Nu exista un timp clar pentru vindecare, ci de cat simtiti voi ca aveti nevoie.

Fiti transparenti

Persoana care a gresit a violat codul increderii asa ca trebuie sa accepte faptul va trebui sa depune eforturi pentru a partenerul/a sa aiba din nou incredere in el/ea. Asta poate insemna sa-i dea sotului/ei parolele de la mail si conturile de socializare, sa il/o lase sa se uite in mobilul sau de fiecare data cand i se cere. De asemenea, pentru o vreme macar ar trebui sa renunte la iesirile in oras cu prietenii/ele. Increderea se castiga, iar dupa ce ai pierdut-o trebuie sa dublezi eforturile pentru a o capata din nou.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 20 septembrie 2022