Sfatulparintilor.ro

Ce inseamna Craciunul: Cum ii faci pe copii sa inteleaga spriritul Sarbatorilor

Ce inseamna Craciunul - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - girl-2931287_1920

Perioada de Craciun este cea mai frumoasa, atat pentru adulti, cat mai ales pentru copii: orasul este impodobit, peste tot se aud colinde, lumea este agitata in cautarea cadourilor perfecte. Dar Sarbatorile inseamna mai mult de a-l astepta pe Mos Craciun si a primi daruri.

Cand vorbim de Craciun ne referim si la bunatate, iertare, darnicie, familie. Iata cateva sfaturi care sa-i ajute pe parinti sa le explice copiilor ce inseamna spiritul Sarbatorilor.

Creati un ritual de Craciun

Spiritul Sarbatorilor va ramane adanc intiparit in sufletul copiilor daca au impartit ceva special cu familia. Creati un ritual al familiei voastre in care sa fiti impreuna, sa faceti ceva deosebit, si repetati acest lucru in fiecare an. Cand va creste, copilul isi va aduce aminte cu placere si chiar va incerca sa faca acelasi lucru cu familia sa. Poate fi orice, de la un picnic in familie, la o vizita la muzeu, de la o reteta speciala de prajituri pe care sa o faceti de fiecare data de Sarbatori pana la o vizita la un azil de batrani sau orfelinat.

Citeste si: Cantece si poezii de Craciun pentru copii: Cele douasprezece zile de Craciun

Invatati sa fiti recunoscatori de Craciun

In luna decembrie, inainte de fiecare masa, pastrati un moment de tacere de 30 de secunde in care fiecare dintre voi sa fie recunoscator pentru tot ce a primit, sa se roage pentru un prieten, o ruda, aflata in suferinta, sa-si puna o dorinta pentru anul viitor. Aceste momente de liniste va vor ajuta pe fiecare dintre voi sa va relaxati, sa va calmati, sa se stranga legaturile dintre voi si sa va bucurati impreuna de spiritul Sarbatorilor.

Invatati copilul sa daruiasca de Craciun

Niciodata nu este prea tarziu sau prea devreme sa inveti copilul sa daruiasca, sa-i ajute pe cei care au nevoie. Cand faceti cumparaturile de Craciun nu uitati sa donati cate ceva din cosul vostru la Banca de alimente. Si chiar este indicat sa va incurajati copilul sa puna el in cos alimentele pe care le veti dona. Puteti face ordine in sifonier si sa alegeti impreuna hainele care nu-i mai vin, la fel si jucariile, pe care sa le strangeti si sa le dati cuiva care are nevoie. Daca nu stiti pe nimeni nevoias, intrebati prietenii sau puteti duce lucrurile la o biserica sau la un orfelinat.

Pastrati amintirile de Craciun

Ce-ati zice daca v-ati filma reciproc si ati face un filmulet impreuna. Raspundeti fiecare la cateva intrebari de genul “Ce ti-a placut cel mai mult din anul acesta?”, “Cine este prietenul tau cel mai bun”, “Cum a fost la scoala/serviciu anul asta?”, “Ce vrei sa ti se intample la anul?”, “Care a fost cel mai dragut lucru pe care un prieten sau un membru al familiei l-a facut pentru tine?”. Pe langa faptul ca va veti distra de minune, veti contribui din plin la intiparirea unor momente magice in sufletul copiilor, de care isi vor aduce aminte cu placere cand vor creste.

Nu rata nici: 3 sfaturi sa alegi bradul de Craciun. Avantajele si dezavantajele bradului natural si bradului artificial

Povestiti-le copiilor era cum de Craciun in copilaria voastra

Craciunul este un moment magic pentru fiecare dintre noi, indiferent de varsta. Si cum timpurile se schimba, traditiile se schimba, n-ar fi rau ca cei mici, copiii vostri, sa afle cum era Craciunul cand erati voi mici. Cum era cand mergeati la colindat, prin ce peripetii ati trecut.

Sarbatorile in jurul lumii

Mijloacele de informare sunt la indemana oricui. Asa ca este foarte usor sa le cititi copiilor cum se sarbatoreste Craciunul si in alte parti ale lumii. Curiozitatea celor mici este fara margini si cu siguranta le veti capta atentia daca le veti povesti ce se intampla si in alte colturi ale lumii in aceasta perioada.

Nu rata nici: 20 de curiozitati despre Craciun. In ce tara a fost interzis Craciunul si care au fost mancarurile traditionale in diferite tari

Imagine de 6979608 de la Pixabay

Exit mobile version