Sfatulparintilor.ro

Cum sa alegi crenvurstii. Care sunt cei mai sanatosi crenvursti

Cum sa alegi crenvurstii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - hot-dog-1238711_1920

Cum sa alegi crenvurstii. Faptul ca mezelurile nu reprezinta o alegere in alimentatia de zi cu zi a copiilor nostri deja o stim cu totii. Mezelurile nu sunt o optiune sanatoasa, la modul general vorbind si este intelept sa le evitam atat cat putem s-o facem. Insa nu le putem ocoli in mod constant o viata intreaga.

E adevarat ca noi decidem ce punem in farfuria propriului nostru copil, insa e la fel de adevarat ca imediat ce trec de varsta de un an si jumatate, (unii chiar mai devreme), copiii incep sa aiba preferinte. La inceput arata cu degetul spre propria ta farfurie, indicandu-ti clar ca ar dori sa guste din ce mananci tu, apoi, dupa ce incep sa vorbeasca, iti spun si mai clar, direct in cuvinte, ce vor. Chiar daca nu aveti in frigider nici un fel de mezel, copiii vor vedea in alta parte si pot gusta in alte circumstante un pic din “fructul interzis”, zadarnicindu-ti, astfel, toate eforturile de a-l feri de mancarea nesanatoasa.

Ca atare, este bine sa stim care e “raul cel mai putin rau” in cazul mezelurilor si ca daca suntem corect informati, nu se intampla nici o mare nenorocire sa-i lasam sa

guste din cand in cand si alimente pe care nu le punem in mod curent pe masa.

Cum sa alegi crenvurstii. Crenvurstii sunt o optiune, daca stim cum sa-i alegem si in ce cantitate sa le dam copiilor sa manance din ei, astfel incat sa nu le facem nici un rau.

Spre deosebire de alte mezeluri, in cazul crenvurstilor trebuie sa fim foarte atenti. Ei fac parte din categoria “pastelor fine”, impreuna cu parizerul si polonezii, deci, pot fi falsificati foarte usor, adica pot fi obtinuti dintr-un amestec care sa contina resturi de carne si sorici mai mult decat carnea propriu zisa.

Ca atare, iata 6 reguli de care trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati cremwursti pentru copii:

Cum sa alegi crenvurstii. Regula nr.1: CUMPARATI CRENVURSTI CARE SA COSTE CEL PUTIN 20 LEI/KG!

Este clar ca ei contin intr-o proportie mare carnea din care scrie pe eticheta ca sunt facuti. Faceti mereu socoteala in minte cat costa un kg de carne. Crenvurstii facuti din carne trebuie sa coste cel putin tot atat, daca nu chiar mai mult.

Nu rata nici: Ingrediente crenvursti. 11 ingrediente pentru care nu mai mananci crevursti

Cum sa alegi crenvurstii. Regula nr.2: ALEGETI, DE PREFERINTA, CRENVURSTII DIN PIEPT DE PUI!

Este cea mai inteleapta optiune pentru copii, fiindca pipetul de pui este

cel mai usor digerabil.

Cum sa alegi crenvurstii. Regula nr. 3: ATENTIE LA CULOAREA CRENVURSTILOR!  

Nu cumparati crenvursti roze sau rosiatici sau oricum altcumva decat culoarea carnii din care sunt facuti. Un crenvursti din piept de pui trebuie sa aiba culoarea pieptului de pui.

Cum sa alegi crenvurstii. Regula nr. 4: INTREBATI CARE ESTE DATA EXPIRARII LOR!

Crenvurstii se cumpara varsati (sau vrac), de cele mai multe ori, direct din galantare. Nu intotdeauna nimerim unul cu eticheta, care sa ne spuna clar pana la ce data pot fi consumati. Este un detaliu esential, mai ales atunci cand ii cumparam pentru copii!

Cum sa alegi crenvurstii. Regula nr. 5: NU DATI COPIILOR MAI MULT DE MAXIMUM DOI CRENVURSTI PE SAPTAMANA!

Desigur, asta daca vorbim despre copii care au trecut de cel putin doi ani. In cazul copiilor mai mici, nici nu poate fi vorba de consum de crenvursti!

Citeste si: Ce fel de salam sa alegi? La ce sa fii atent cand cumperi

Cum sa alegi crenvurstii. Regula nr. 6: INDEPARTATI INVELISUL!

Dupa fierberea crenvurstilor (maximum 3 minute dupa ce a clocotit apa, intrucat ei sunt prefierti, iar daca ii lasam mai mult, ei se vor sparge) indepartati membrana lor, pentru ca vorbim de o membrana artificiala, chiar daca ea este comestibila.

Top 10 marci de crenvursti dupa continutul de carne:

  1. Pikok/Polonia cu 93% carne din pulpa de porc si fara aditivi;
  2. Golfera/Italia cu 88% carne de pui si 2 aditivi;
  3. AIA/Italia cu88% carne de curcan si pui, dar cu 5 aditivi;
  4. Dulano/Germania cu 87% carne de porc si 2 aditivi;
  5. Aldis/Romania cu 87% carne (60% piept de pui si 27% carne lucru pui) cu 3 aditivi;
  6. Martinel/Reinert/Romania cu 85% carne de porc si 3 aditivi;
  7. Pikok/Polonia cu 85% carne (72% piept de pui si 13% carne din pulpa de pui) si 9 aditivi;
  8. Perfect Poultry/Slovenia cu 82% carne de pui si 5 aditivi;
  9. Agil/Romania cu 80% piept de pui si fara aditivi;
  10. Zimbo/Ungaria cu 80% carne (60% carne de porc si 20% carne de vita) si 5 aditivi.

Topul a fost alacatuit de catre Asociatia Pro Consumatori. Specialistii APC au achizitionat 43 de tipuri de produs din hipermarketuri si supermarketuri  si iata tot ce s-a descoperit in urma studiului.

Exit mobile version