Sfatulparintilor.ro

Ponturi sa faci curat rapid in casa cand ai copii

Ponturi-sa-faci-curat-rapid-sfaulparintilor.ro-piqsels.com-id-zkjmn-scaled.jpg

Doar cine nu are copii nu stie cat de greu sa pastreaza in ordine o casa. Sa faci curatenie intr-o incapere in care sunt copii (mai ales copii mici) este o munca de sisif. Insa, nici in dezordine nu se poate sta. Cu atat mai mult cu cat, ca intotdeauna, ce e mult strica.

Iata cateva ponturi sa faci curat rapid si fara stres cand ai copii.

1. Tine ustensilele de sters la indemana

In fiecare colt al casei ar trebui sa ai ceva la indemana cu care sa stergi (bureti, carpe, servetele). Tine intotdeauna la indemana o matura sau un aspirator.

2. Curata cate putin in fiecare zi

Petrece cateva minute pe zi curatand locuri in care de obicei este dezordine. Aranjeaza holul casei. De obicei aici se strang pantofi, scrisori, facturi etc.

Citeste si: 9 trucuri simple pentru curatenie la domiciliu pe care nu le stiai

3. Curatenia saptamanala

Programeaza saptamanal sarcini majore (curatatul covorului, curatatul canapelei, stersul prafului, curatatul jucariilor. Verifica frigiderul si arunca tot ce risca sa se transforme in “proiect de stiinta”.

4. Curatenia sezoniera

O data la 6 luni fa curatenie generala si arunca tot ce nu-ti mai trebuie. Sorteaza hainele, pantofii, cartile, jucariile si orice alt obiect din gospodarie pe care nu l-ai mai folosit de un an, pe categorii – aruncat, pastrat, donat. In acest fel iti inveti si copilul sa fie organizat, dar si sa doneze ceva ce nu-i mai foloseste, in masura in care respectivul obiect mai poate fi utilizat.

5. Implica-i pe cei mici

Invata-ti copiii cat de importanta este curatenia. Traseaza-le sarcini usoare, precum adunatul rufelor murdare, sortatul sosetelor dupa culori, marime etc, aranjatul jucariilor. De la varsta de 6 ani poti incerca sarcini mai mari, aranjatul sau stransul mesei.

Nu rata nici: 10 alimente cu care poti face curatenie in casa. Cum te ajuta orezul, mustarul, nucile

6. Munca rasplatita

Pentru copiii mai mari, alcatuieste un tabel cu sarcini si cu dead-line. Daca a terminat treaba, bifeaza tabelul, iar la sfarsitul saptamanii se trage linie. Daca si-a indeplinit sarcinile primeste “salariul”: o iesire la film, o inghetata etc.

7. Zonele uitate

Acorda o atentie sporita locurilor unde se aduna cei mai multi germeni: frigiderul, rafturile, aplicele, lustrele, ventilatoarele, telefonul fix si tastatura computerului.

Te mai poate interesa si: Cum să faci curăţenie la domiciliu: Cele mai murdare 5 lucruri dintr-o bucătărie

foto

Exit mobile version