Sfatulparintilor.ro

Ceaiuri pentru raceala si gripa! Prepara-le ca sa tii bolile departe

Ceaiuri pentru raceala si gripasi gripa - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - herbal-2562218

Sezonul de raceala si gripa este la apogeu. Te poti baza pe ceaiuri pentru raceala si gripa ca sa te feresti de boli.

Iata cele mai bune ceaiuri pentru raceala si gripa.

#1. Ceaiul de echinaceea

Potrivit unor studii pblicate in jurnalul medical Advances in Therapy un extract din echinacea reduce riscul de infectii respiratorii recurente si, in acelasi timp, scade riscul de pneumonie, infectii ae urechilor, amigdalita si faringita.

In cazul in care te confrunti deja cu o infectie respiratorie, echinaceea reduce severitatea simptomelor. Intr-un studiu publicat in jurnalul Cell Immunology cercetatorii au stabilit ca echinaceea scade semnificativ simptomele infectiilor respiratorii superioare, datorita puternicelor sale proprietati antiinflamatorii.

Citeste si: Beneficiile echinaceei in tratatea si prevenirea bolilor

#2. Ceaiul de soc

Socul are o istorie lunga ca remediu natural impotriva recelii si gripei. Studiile publucate in jurnalul Nutrients sustin ca socul reduce semnificativ durata racelii.

Se recomanda ceaiul din menta si soc pentru a favoriza transpiratia si a scapa de raceala si gripa.

Ceai de soc. Beneficii si pericole. Vezi pentru cine!

#3. Ceaiul de ghimbir

Mai multe studii au demonstrat abilitatea ghimbirului de a lupta impotriva virusilor si bacteriilor chiar si in situatiile in care medicamentele antibiotice si antivirale dau gres.

Ceai de ghimbir. Beneficii, contraindicatii. Cea mai buna reteta de ceai de ghimbir

#4. Ceai de roinita

Roinita este recunoscuta pentru efectele sale antivirale, in special in combatarea virusului ce cauzeaza herpes, iar oamenii de stiinta au inceput sa o testeze si in combaterea altor boli virale, inclusiv gripa.

O cercetare sustine ca uleiul esential de roinita inhiba virusul ce cauzeaza gripa.

#5. Ceai de oregano

Poate ca nu este cel mai gustos ceai pe care l-ai putea bea insa are proprietati antiinfectioase, cu rezultate excelente in combatarea bacteriilor, ciupercilor sau virusi.

#6. Ceai de menta

Este excelent in decongestionarea sinusurilor. Botanistul James Duke recomanda cate o ceasca de ceai de menta de doua trei ori pe zi fac o treaba excelenta in decongestionarea sinusurilor.

Ceai de menta. Ce beneficii are. Cine trebuie sa-l ocoleasca. Reteta pentru un ceai de menta delicios

#7. Ceai de cimbru

Cimbru a fost aprobat de catre autoritati in Germenia ca tratament impotriva tusei, infectiilor respiratorii si bronhitelor. Flavonoidele din plante relaxeaza muschii inplicati in tuse si inflamatii.

Ceai de cimbru, beneficii si contraindicatii

#8. Ceai de coada soricelului

Este una dintre plantele cele mai bune cand este vorba despre producerea transpiratiei. De ce este buna transpiratia? Pentru ca reduce febra si ajuta corpul sa lupte impotriva infectiilor. Transpiratia este una dintre cele mai bune modalitati ale organismului sa-si reduca temperatura interna si sa elimine elementele toxice care produc infectiile.

Ceai de coada soricelului. Beneficii si contraindicatii

Cum sa faci ceai de plante in sezonul racelii si gripei

Adauga 1-2 linguri de plante (proaspete sau uscate) la o ceasca de apa fierbinte. Lasa la infuzat 101-5 minute, strecoara si bea. Pentru ca efectul terapeutic sa fie maximizat bea 2-3 cesti de ceai pe zi.

foto: pixabay.com

Exit mobile version