Sfatulparintilor.ro

Cele mai murdare locuri publice. Afla de ce trebuie sa te feresti

Cele mai murdare locuri publice - sfatulparintilor.ro - piqsels.com-id-zklmw

Ai putea crede ca toaletele publice sunt cele mai murdare locuri publice. Exista insa si alte zone, unele dintre ele la care nu te-ai fi gandit. Iata, asadar, unde ar trebui sa fii cu ochii in patru de fiecare data cand te afli in oras astfel incat sa eviti contacul cu germenii si bacteriile care te-ar putea imbolnavi.

Bazinele si strandurile publice

Strandurile publice in care s-au zbenguit 1.000 de copii pot contine aproape 10 kg de materii fecale, sustine Michele Hlavsa, seful Programului de sanatate prin inot. Copiii mici pot avea pana la 10 g de ramasite de excremente pe picioruse, sustine Hlavsa. Ei nu se spala inaine de a intra in apa asa ca toate ajung in bazin. Iar clorul nu distruge toate bacteriile. Potrivit Michele Hlavsa peste jumatate din strandurile testate au E. coli care poate cauza diaree. Cea mai buna protectie pentru tine? Incearca sa nu inghiti apa deloc.

Ce comanzi la restaurant

Meniurile restaurantelor pot avea de 100 de ori mai multe bacterii decat scaunele de toalete spune Charles Gerba, microbiolog la Universitatea Arizona. Sunt atinse de sute de maini si nu sunt intotdeauna spalate. Asadar, in loc sa-ti cureti mainile inainte de a face comanda, spala-le dupa ce ai ales ce vei manca in seara respectiva.

Citeste si: Scapă de microbi! Cele mai murdare locuri din viaţa ta

Iti plac germenii cu fructe?

Preferi o lamaie stoarsa cu apa? Cercetatorii au analizat zeci de pahare folosite in restaurante. Si aproape 70% din limonade avea in ele microbi, inclusiv E. coli si fecale care putea cauza grave probleme ale stomacului.

Cismele publice

Ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte sa te hidratezi de la o cismea publica. Este mai murdara decat toaletele publice. Pentru ca acestea din urma sunt curatate in mod regulat. Ai vazut vreodata pe cineva sa curete o cismea publica?

Dozatoarele cu sapun

In mod ironic, dozatoarele cu sapun din toaletele publice sunt pline de bacterii. Si inca ceva, inaite de a deschide usa gandeste-te la cat de multi oameni nu se spala pe maini dupa ce au folosit toaleta. Potrivit unui sondaj, doar 31% dintre barbati si 65% dintre femei se spala pe maini dupa ce au fost la baie.

Carucioarele de la supermarketuri

Carucioarele puse la dispozitie de marile magazine sunt pline de microrganisme. Nu mai putin de 11 milioane bacterii au fost gasite pe un carucior ceea ce inseamna ca vei aduce acasa mult mai multe lucruri decat ti-ai dori in urma unei partide de cumparaturi.

Telecomanda de la hotel

Stiai ca unul dintre cele mai murdare obiecte dintr-o camera de hotel este telecomanda? Tocmai de aceea este o idee buna sa folosesti un servetel umed inainte de a o utiliza. Alte obiecte potential periculoase sunt: uscatorul de par, intrerupatoarele si paharele care nu se afla in folii de plastic.

Nu rata nici: Scapa de microbi: Cele mai periculoase spatii publice

Locurile de joaca

Ganditi-va cate degete au trecut prin nisipul din parc. Locurile de joaca din parcuri sunt, rareori, curatate. Potrivit unor analize in nisip sunt de 36 de ori mai multi germeni si bacterii decat in cosul de gunoi al unui restaurant. Iar bacteriile infloresc in locuri calde si umede precum sunt cele oferite de nisip.

Bani murdari

Butoanele ATM-urilor, cash-ul si manerele usilor de la banca sunt pline de bacterii. Iar asta nu este tot: virusul racelii poate supravietui 17 zile pe o bancnota. Insa nimeni nu foloseste manusi atunci cand foloseste banii.

Lifturile

Multi oameni ezita sa atinga usile cu mana insa ar trebui sa fie atenti si la butoanele lifturilor. Ati vazut vreodata pe cineva sa le curate? Foloseste cotul, mergi pe scari sau utilizeaza un dezinfectant daca le-ai utilizat.

Sursa: webmd.com

foto

Exit mobile version