Sfatulparintilor.ro

7 moduri sa combati alergiile de primavara

moduri sa combati alergiile

Acum ca a venit primavara, isi vor face simtite prezenta alergiile. Nu trebuie sa te incui in casa pana trece. Incearca aceste moduri ca sa combati alergiile de primavara.

Ia-ti tratamentul

Daca iei de obicei medicamente impotriva alergiilor, nu astepta ca acestea sa se accentueze. Incepe devreme. Cere sfatul medicului care iti poate prescrie medicamentele potrivite si schema care sa-ti tina alergiile sub control.

Paseaza curatenia casei la alta persoana

Sa tii departe de locuinta sursele de alergie este o idee foarte buna. Insa nu te apuca sa stergi singur praful. Cere ajutorul unui membru al familiei, despre care stii sigur ca nu are probleme cu alergiile. Daca nu are cine sa te ajute, utilizeaza o masca chirurgicala.

Te mai poate interesa: Alergie la copii. 10 intrebari pe care toti parintii le au. Alergiile la animalele de casa

Nu purta hainele mai multe zile la rand

Fa-ti timp sa-ti pui la punct garderoba. Primavara nu este indicat sa porti hainele mai multe zile la rand. Cand le scoti afara, aduci in casa o multime de alergeni care iti vor inrautati simptomele. Un simplu tricou poate atrage 7 milioane granule de polen. Deci, ca sa fii sigur ca scapi de ele, spala hainele dupa fiecare utilizare.

Fa-ti baie in fiecare seara si nu uita de par

Spala-te in fiecare seara pe corp si pe par pentru ca poti aduce in dormitor surse nedorite de alergie.

Bea ceai verde

Componente din ceaiul verde blocheaza celulele responsabile cu declansarea alergiilor. Aceste descoperiri au fost facute in Japonia, insa mai este nevoie de studii suplimentare. Nu renunta la medicamente in favoarea unei cesti de ceai verde, insa le poti combina pentru sporirea beneficiilor.

Bea mai putin alcool

Un pahar de vin nu te va ajuta sa vii de hac stranuturilor, ci le va inrautati. Procesul de fermentare a vinului produce histamine, substante chimice care favorizeaza aparitia simptomelor de alergie.

Nu rata nici: Bebelusii si alergiile la animalele de casa

Consuma alimente cu omega-3

O masa cu peste nu te va vindeca de alergii, insa iti va intari sistemul imunitar si va reduce nivelul inflamatiilor din organism. Sunt recomandate nucile, semintele de in, somonul si sardinele.

Sursa: care2.com

Imagine de Corina de la Pixabay

Exit mobile version