E sezonul porumbului fiert sau copt. Delicios si simplu de pregatit, pe seama porumbului au aparut tot felul de mituri. Este sau nu porumbul sanatos? Iata 5 mituri pe care ar trebui sa le dai uitarii, potrivit nutritionistului Jennifer McDaniel, purtatorul de cuvant al Academiei Americane de Nutritie.
1. Porumbul nu are multi nutrienti si nu este sanatos
FALS. Porumbul contine multi nutrienti. Desigur, spanacul si napii nu pot fi batuti de porumb, insa si porumbul are meritele lui: vitamina B, vitamina C, magneziu si potasiu, antioxidanti. Ideea ca nu este sanatos deriva din faptul ca porumbul contine amidon, care este un carbohidrat.
2. Porumbul este greu de digerat
PARTIAL adevarat. Porumbul contine o cantitate mare de fibre insolubile, care trec prin intestine intact. Daca mananci mult porumb, cu siguranta vei gasi in scaun multe boabe intregi. Insa, aceste fibre insolubile hranesc bacteriile “bune” din intestine. In plus, porumbul are o proportie sanatoasa intre fibrele solubile si cele insolubile.
3. Porumbul este modificat genetic
FALS. Porumbul dulce pe care il gasiti in magazine nu este modificat genetic. Se modifica doar culturile destinate transformarii lor in ulei sau sirop de porumb.
4. Porumbul are mult zahar
FALS. Bananele au si ele mult zahar si totusi nu le incrimineaza nimeni, nu-i asa? O banana contine cu aproximatie acelasi nivel de calorii (110) si de doua-trei ori mai mult zahar decat porumbul (o banana are 15 g de zahar, iar un stiulete de porumb are 6-8 g).