Iata cateva mituri despre corpul si mintea barbatului, unele adevarate, in vreme ce altele sunt simple scorneli.
Purtarea unei palarii sau folosirea uscatorului de par pot duce la chelire
Mit
Nu exista dovezi care sa sustina ca purtarea unei palarii sau utilizarea uscatorului de par pot cauza pierderea parului. Barbatii chelesc intrucat foliculii de par devin din ce in ce mai mici pentru ca intr-un final sa dispara de tot.
Chilotii normali scad productia de sperma
Mit
Desi temperatura ridicata poate afecta cantitatea de sperma, dovezile conform carora purtarea chilotilor normali influenteaza negativ productia de lichid seminal nu sunt suficient de clare.
Cu cat de barbieresti mai des cu atat se va ingrosa si se vor inmulti firele de par din barba
Mit
Marimea si forma foliculilor de par determina grosimea si textura parului – indiferent ca este gros si aspru sau subtire si fine. Barbieritul nu schimba folicului, asadar nu conteaza cat de des te razi.
Citeste si: 5 mituri despre sanatatea femeii pe care poti sa nu le mai crezi. Numarul 4 e cel mai popular
Cu cat un barbat are un numar mai mare la pantof cu atat este mai mare si penisul sau
Mit
Doi urologi de la Spitalul St. Mary din Londra au condus un studiu in care au analizat 104 barbati si nu au gasit nicio corelatie intre marimea de la pantof si lungimea penisului.
Barbatii ating maturitatea sexuala la 18 ani
Fapt
Acest lucru este adevarat cel putin din punct de vedere a productiei de testosteron care atinge varful la 18 ani. Insa asta nu este acelasi lucru cu varful performantei sexuale.
Nu poti obtine nimic fara durere: daca antrenamentul nu este dureros inseamna ca nu este eficace
Mit
Nu obtii nimic de la durere. De fapt, daca te antrenezi pana simti durere (sau ai depasit acest prag), risti sa te accidentezi.
Cancerul de prostata ucide mai multi barbati decat orice alta forma de cancer
Mit
De fapt cancerul la plamani este principala forma de cancer care ucide atat barbati cat si femei. Cancerul de prostata ocupa locul al doilea din acest punct de vedere. Potrivit cifrelor, anual 1 din 26 de barbati isi pierde viata din cauza cancerului la prostata.
Barbatii pot face cancer la san
Fapt
Barbatii se pot confrunta cu cancerul la san, insa se intampla rar. Proportia este de 1 din 1000 de barbati se pot imbolnavi. In afara de varsta inaintata, alti factori de risc includ istoricul familiei (un barbat, o femeie) a avut cancer la san, factorii genetici combinati cu un nivel ridicat de estrogen, boli cronice de ficat, alcoolism si obezitate.
Nu rata nici: Cei 5 dusmani care afecteaza fertilitatea la femei si barbati
Barbatii nu trebuie sa se ingrijoreze in legatura cu osteoporoza
Mit
Osteoporoza este acea afectiune care face ca oasele sa fie fragile si prin urmare usor fracturabile. Este mai putin intalnita in cazul barbatilor intrucat ei au oase mai mari si nu trec prin menopauza, care determina schimbari hormonale si pierderea calitatii oaselor la femei. Insa unii barbati sunt expusi riscului, iar numarul creste odata cu cresterea sperantei de viata. Factorii de risc pentru osteoporoza includ varsta, nivelul scazut de testosteron, abzul de alcool, fumatul, bolile gastrointestinale, imobilizarea si utilizarea de steroizi.
Penisul se poate fractura
Fapt
Chiar daca penisul nu are niciun os in el, el este inconjurat de inca un de tesut special, de o membrana numita tunica albuginea. Scopul acesteia este sa captuseasca penisul, pentru a-l mentine in forma si pozitia corespunzatoare. Fractura de penis apare atunci cand aceasta membrana se fisureaza. De obicei, evenimentul se intampla in timpul activitatii sexuale. Tratamentul implica interventie chirurgicala. Din fericire, se intampla rar.
Berea cauzeaza marirea burtii
Fapt
Excesul caloric de orice fel ingroasa talia, iar caloriile din bere pot contribui la asta. Este usor sa exagerezi cu consumul de alcool si cu mancarurile pe care iti place sa le mananci in timp ce bei.
Alimentele facute pe gratar contin elemente ce pot creste riscul de cancer
Fapt
Doua tipuri de substante cancerigene pot fi intalnite in mancarea pregatita la gratar. Este vorba despre hidrocarburi aromatice policiclice, compusi care se formeaza in fumul rezultat din grasimea ce se scurge din carne si arde pe gratar si amine heterociclice, care sunt produse in carne ca urmare a expunerii la temperaturi extreme.
Pentru a reduce nivelul substantelor toxice produse in timpul gatitului la temperatura ridicata este indicat sa marinati carnea cu cateva ore inainte intr-un amestec de ulei de masline, usturoi, zahar, mustar, ceapa, suc de lamaie si ierburi aromatice, care vor avea rol de bariera protectoare. De asemenea, carnea usor carbonizata trebuie indepartata intrucat este deosebit de periculoasa.
Sursa: webmd.com
foto: Depositphotos.com