Sfatulparintilor.ro

Tehnici de relaxare. Încearcă acești pași pentru a reduce stresul!

Tehnici de relaxare

Ești interesat de tehnici de relaxare pentru a reduce simptomele stresului? Ai ajuns unde trebuie. Citește-le și adoptă-le. Te pot ajuta să te bucuri de o calitate mai bună a vieții, în special dacă ai o suferință.

Explorează aceste tehnici de relaxare pe care le poți face singur!

Beneficii tehnici de relaxare

Când te confrunți cu multe responsabilități și sarcini sau cu suprasolicitarea unei suferințe, tehnica de relaxare nu poate fi o prioritate în viața ta. Dar asta înseamnă că ai putea să pierzi beneficiile pentru sănătate ale relaxării.

Practicarea tehnicilor de relaxare poate aduce multe beneficii, cum ar fi:

Pentru a obține cel mai mare beneficiu, utilizați tehnici de relaxare împreună cu alte metode pozitive, cum ar fi:

Tehnici de eliminare a stresului. Incearca-le si tu!

Tipuri de tehnici de relaxare

Furnizorii de servicii de sănătate, cum ar fi specialiștii în sănătate complementară și integrativă și furnizorii de sănătate mintală pot învăța multe tehnici de relaxare. Dar poți învăța, de asemenea, unele tehnici de relaxare pe cont propriu.

În general, tehnicile de relaxare implică refocalizarea atenției asupra unui lucru calmant și creșterea conștientizării corpului tău. Nu contează care tehnică de relaxare alegi. Ceea ce contează este că încerci să practici relaxarea în mod regulat pentru a beneficia de efectele sale.

Tipurile de tehnici de relaxare includ:

Relaxare autogenică

Autogenic înseamnă ceva care vine din interiorul tău. În această tehnică de relaxare, utilizezi atât imagini vizuale, cât și conștientizarea corpului pentru a reduce stresul.

Repetă cuvinte sau sugestii în minte, care te pot ajuta să te relaxezi și să reduci tensiunea musculară. De exemplu, îți puteți imagina o atmosferă liniștită. Apoi te poți concentra asupra relaxării respirației, încetinirii ritmului cardiac sau a senzațiilor fizice diferite, cum ar fi relaxarea fiecărui braț sau picior unul câte unul.

10 tehnici practice pentru schimbarea mentalității și a comportamentului. Sfaturile psihologului Laura Maria Cojocaru

Relaxare progresivă a mușchilor

În această tehnică de relaxare, te concentrezi asupra tensiunii și relaxării treptate a fiecărui grup muscular. Aceasta te poate ajuta să te concentrezi asupra diferenței dintre tensiunea musculară și relaxare. Poți deveni mai conștient de senzațiile fizice.

Într-o metodă de relaxare progresivă a mușchilor, începe prin a tensiona și apoi a relaxa mușchii degetelor de la picioare și să lucrezi progresiv până la gât și cap. Acest lucru se face cel mai bine într-un loc liniștit fără întreruperi. Poți începe și cu capul și gâtul și să cobori până la degetele de la picioare. Tensionează mușchii timp de aproximativ cinci secunde și apoi relaxeațză-te timp de 30 de secunde și repetă.

Vizualizare

În această tehnică de relaxare, poți forma imagini mentale pentru a face o călătorie vizuală într-un loc sau situație pașnică și relaxantă.

Pentru a te relaxa folosind vizualizarea, încearcă să incluzi cât mai multe simțuri posibile, cum ar fi mirosul, vederea, sunetul și atingerea. Dacă îți imaginezi că te relaxezi la ocean, de exemplu, gândește-te la mirosul apei sărate, la sunetul valurilor care se sparg și la căldura soarelui pe corpul tău.

Poți dori să închizi ochii, să stai într-un loc liniștit, să te destinzi și să te concentrezi asupra respirației. Ai putea să te concentrezi asupra prezentului și să ai numai gânduri pozitive.

Alte tehnici de relaxare pot include:

Tehnicile de relaxare necesită exercițiu

Pe măsură ce înveți tehnici de relaxare, poți deveni mai conștient de tensiunea musculară și de alte senzații fizice ale stresului. Odată ce știi cum se simte răspunsul la stres, poți face un efort conștient de a practica o tehnică de relaxare în momentul în care începi să simți simptomele de stres. Acest lucru poate preveni ca stresul să scape de sub control și să reducă calitatea vieții.

Amintește-ți că tehnicele de relaxare sunt abilități. Așa cum este cazul cu orice abilitate, capacitatea de a e relaxa se îmbunătățește cu practica. Fii răbdător! Nu lăsa efortul de a practica tehnici de relaxare să devină încă un factor de stres.

Dacă o tehnică de relaxare nu funcționează pentru tine, încearcă alta. Dacă niciunul dintre eforturile tale de reducere a stresului nu pare să funcționeze, discută cu un specialist.

De asemenea, ține cont că unele persoane, în special cele cu probleme grave de sănătate mintală și o istorie de abuz, pot experimenta sentimente de disconfort emoțional în timpul unor tehnici de relaxare. Deși acest lucru este rar, dacă experimentezi disconfort emoțional în timpul tehnicilor de relaxare, oprește-te. Ia în considerare discuția cu un specialist.

sursa: mayoclinic.org

foto: Depositphotos.com

Exit mobile version