Sfatulparintilor.ro

Cum alegi crema de protectie solara. Sfaturi sa te protejezi impotriva pericolului radiatiilor

Cum alegi crema de protectie solara

Nivelul de radiatii creste ingrijorator pe an ce trece. Nici bine nu incepe un nou sezon calduros, ca bucuria petrecerii timpului in aer liber ne este umbrita de noi avertizari cu privire la cantitatea ridicata de radiatii solare din atmosfera. Fundatia Americana Melanoma care lupta impotriva cancerului de piele recomanda ca orice persoana sa isi aplice zilnic crema de protectie solara, in mod special pe fata, gat si maini, cu atat mai mult cu cat isi deruleaza activitatea mai mult in aer liber.

Iar grija fata de pielea copiilor este cu atat mai prioritara cu cat ei sunt si mai sensibili si petrec si foarte mult timp in aer liber la locurile de joaca sau practicand un sport.

Ca sa obtinem cat mai mult beneficiu de pe urma cremei de protectie solara pe care o folosim, trebuie sa stim cum sa o alegem. Toata lumea deja cunoaste faptul ca un factor de protectie cat mai ridicat este unul benefic pentru sanatatea pielii. Insa mai sunt si alte informatii de care trebuie sa tinem seama daca vrem sa ne protejam corect cu adevarat.

Conteaza si tipul de piele, si dinamica activitatii fiecarei persoane dar si alte elemente asa cum sunt ele prezentate de specialistii americani:

1. Cauta creme cu spectru larg de protectie solara si cu un factor de cel putin SPF 15.

Cremele cu spectru larg de protectie blocheaza atat razele UV A cat si UV B si ofera un grad ridicat de protectie impotriva razelor ultraviolete. Radiatiile UVB sunt cele care cauzeaza arsuri de piele si sunt la baza cancerelor de piele, in timp de razele UVA intra adanc in piele si cauzeaza cearcane si imbatranire prematura. Factorul SPF de regula indica protectia pielii doar impotriva razelor UVB, nu si a celor UVA. Ca sa fim protejati de ambele tipuri de raze, alegem creme cu spectru larg de protectie si cautam acest indiciu pe ambalajul unguentelor.

Citeste si: Cum sa alegi crema de protectie solara

2. Foloseste crema de protectie solara rezistenta la apa daca vei inota sau participa la activitati care te fac sa transpiri.

Desi acest tip de creme iti tin pielea protejata mai mult timp, va fi nevoie sa o reaplici dupa ce inoti mult sau dupa ce transpiri intens.

3. Tine neaparat cont de tipul pielii tale cand alegi lotiunea de piele de protectie solara.

Formulele acestea sunt si pentru piele sensibila dar si pentru cea mai grasa sau mixta. Acest aspect este important pentru a preveni reactia alergica a pielii tale in cazul in care ai o piele sensibila sau din contra acoperirea si ingreunarea porilor pielii cu o formula prea grea pentru tine.

Multe persoane pornesc cu avant intr-un nou sezon de vara folosind intens cremele de protectie solara iar dupa ceva vreme o lasa mai moale. Nimic mai gresit. Protectia trebuie sa fie valabila pe toata durata sezonului cald. Este singurul lucru ce putem face pentru sanatatea pielii alaturi de reducerea expunerii directe la soare intre orele 10,30 si 17,00, atat cat se poate acest lucru. Daca sunteti cu copiii in aer liber, cautati zonele umbroase de joaca si asigurati-va ca ei au pielea in permanenta protejata prin aplicarea lotiunilor specifice.

Nu rata nici: Cele mai frecvente greseli in utilizarea lotiunilor de protectie solara

Image by Beate from Pixabay

Exit mobile version