Sfatulparintilor.ro

Beneficiile meditatiei pentru trup si minte

Beneficiile meditatiei - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - yoga-3053488_1920

Meditatia se practica in India de mii de ani, deoarece oamenii au stiut mereu care sunt beneficiile meditatiei. Meditatia reduce stresul, calmeaza mintea si creste pacea interioara.

In anii 1970, cercetatorii medicali de la Universitatea Harvard au inceput sa studieze o forma de meditatie din India, numita Meditatia transcendentala. Ei au descoperit ca in timpul practicii meditatiei corpul are ceea ce ei numesc raspunsul de relaxare, care ofera corpului o odihna profunda, care este mai profunda decat somn.

Prin meditatia regulata, odihna profunda se acumuleaza in corp in timp si acel rezervor de odihna reduce stresul si are ca rezultat numeroasele beneficii ale meditatiei.

Citeste si: Dormi pe partea stanga? Afla care sunt beneficiile

Beneficiile meditatiei pentru sanatate

Meditatia poate reduce tensiunea arteriala, colesterolul, riscul de boli de inima si accident vascular cerebral. Beneficiile meditatiei nu se opresc aici. Ea poate ajuta la ameliorarea stresului, depresiei, insomniei, anxietatii si poate creste productivitatea, invatarea, fericirea, bunastare si pace interioara.

Pentru a medita, stai confortabil si linistit, cu ochii inchisi si fara efort si tacere inauntru, repeti un cuvant sau o scurta fraza numita mantra. Mantra poate fi orice cuvant, sunet, rugaciune sau fraza scurta care iti place, care este in limba ta materna.

Te mai poate interesa si: Beneficiile hipnozei. Cum poti scapa de fumat sau de kilogramele in plus

Cand trebuie sa meditezi pentru a te bucura de beneficii

Ai inteles care sunt beneficiile meditatie pentru trup si minte, iar acum iti vom explica si cand sa faci aceasta meditatie pentru a da rezultate. Mediteaza in fiecare dimineata si in fiecare seara timp de 15-30 de minute.

Cel mai bine este sa meditezi inainte de a manca. Cand ai terminat de meditat, intinde-te si odihneste-te timp de 4-5 minute. Este bine daca adormi in timpul meditatiei, dar cand te trezesti, mediteaza inca cateva minute si apoi te intinzi si te odihnesti inca vreo cateva minute.

Daca ai probleme cu somnul noaptea, incerca sa meditezi inainte de a te culca.

Nu rata nici: Beneficiile echitatiei si efectele terapeutice ale interactiunii cu caii

Image by Irina L from Pixabay

Exit mobile version