Sfatulparintilor.ro

6 exercitii sa-ti dezvolti vizualizarea creativa

vizualizarea creativa - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - steelwool-458842_1920

Poate ca ai auzit sau citit ca, pentru a-ti atinge obiectivele, este nevoie de vizualizare. Insa pana acum nu ai stiut exact cum sa faci acest lucru. Iata, in continuare, 6 exercitii prin care sa-ti dezvolti vizualizarea creativa. Inainte de a trece la treaba este bine de stiut ca nu exista reguli fixe.

Odata ce inveti lucrurile de baza iti poti crea propria modalitate de vizualizare. Insa pana cand capeti putina experienta poti folosi acesti pasi care au functionat pentru multi altii. Iata, asadar, 6 exercitii sa-ti dezvolti vizualizarea creativa.

Vizualizeaza o data pe zi

O data pe zi este de ajuns sa faci exercitiul de vizualizare. Incepatorii, cei care nu au vizualizat niciodata nimic in viata lor si doar au citit sau au auzit ceva despre acest lucru, devin super incantati si isi doresc sa-l practice 24 de ore din 24.

Daca si tu intri in aceasta categorie (cei care cred ca mai mult inseamna mai bine) sunt sanse mari sa ajungi sa compari sampania si caviarul din viata visata cu ceea ce au in prezent si devin frustrati de distanta care exista intre cele doua si cat au de munca pentru a ajunge acolo.

Din aceasta cauza si-ar putea face aparitia descurajarea si vei sfarsi renuntand la vizualizare. In plus, daca continui sa traiesti in viitor poti uita cine esti acum si ce ai in prezent. Nu-ti face asta singur. Executa vizualizarea o data pe zi, dupa care lasa lucrurile sa se intample.

Nu vizualiza mai mult de 5-10 minute o data

Daca incerci sa lungesti exercitiul, indiferent cine esti, vei incepe ziua – visand, probabil, la sex. Sau un alt lucru care iti va distrage atentia. Si vei ajunge sa te superi pe tine insuti. Apoi vei trage concuzia ca vizualizarea nu functioneaza in cazul tau. Functioneaza si in cazul tau insa nu exersa mai mult de 10 minute. O poti face dimineata inainte de a pleca spre munca.

Imagineaza in cel mai mic detaliu

In joaca, creeaza cu ochii mintii scene elaborate, imaginative care sa descrie schimbarile pe care le doresti in viata. Imagineaza-ti privelisti, sunete, culori, texturi si arome. Fa imaginile din mintea ta sa fie cat de reale si de vii cu putina. Foloseste-le pentru a deveni incantat de uimitoarele schimbaru care vor avea loc, in curand, in viata ta.

Te mai poate interesa: Ritualul cu care trebuie sa-ti incepi fiecare dimineata

Simte emotia

Simte ceea ce te astepti sa simti experimentand viata pe care o visezi. Simte bucuria, increderea, satisfactia. Indiferent de cat de prostesc pare sa te comporti asa intr-o camera intunecata si tacuta, doar fa-o. Cat de mult iti doresti ce iti doresti? Sunt sanse sa il vrei suficient de tare asa incat sa nu mai conteze daca te simti putin ciudat sa prostut in camera in care iti vizualizezi viata pe care ti-o doresti.

Emotia este cu adevarat combustibilul care ajuta schimbarile sa aiba loc in viata ta; este ca si cum emotiile iti energizeaza gandurile asociate cu schimbarile dandu-le forta de a anula alte ganduri (unele chiar opuse dorintelor tale) atragand circumstantele care faciliteaza manifestarea dorintelor tale.

Vizualizeaza-te si pe tine in mijlocul evenimentelor

Trebuie ca si tu sa apari in tabloul imaginat daca vrei ca manifestarea sa te includa. Spre exemplu, sa presupunem ca vizualizezi ca ai o noua masina. Chiar inainte de a inchide ochii priveste-ti cu atentie mainile. Apoi vizualizeaza-le in jurul volanului masinii pe care iti doresti sa o conduci in viitorul apropiat.

Incepe cu sfarsitul, adica ai intrat deja in posesia a ceea ce ai visat

Acest lucru inseamna ca nu trebuie sa-ti bati capul cu modul in care vei intra in posesia lucrului ravnit. Asta inseamna sa vizualizezi incepand cu finalul – adica visul tau a devenit deja realitate. Nu vizualiza modalitatea prin care devine real. Pentru ca procedand astfel nu vei face decat sa indepartezi, sau in cel mai bun caz sa amani, primirea obiectului la care visezi.

Te mai poate interesa: 10 cai sa-ti indeplinesti visurile

Sursa: www.tut.com

Image by Faizal Sugi from Pixabay

Exit mobile version