Dieta cu peste este benefica atat pentru reconturarea siluetei, cat si pentru imbunatatirea starii de sanatate. Bogat in proteine, dar sarac in calorii, pestele este un aliment foarte satios.
Pentru varietate, pe parcursul acestei diete poti consuma, pe langa pestele ca atare, conserve de peste. Dieta cu peste trebuie urmata timp de o saptamana, la finalul careia poti cantari cu pana la 4 kg mai putin.
Este, insa, foarte important sa consulti un medic inainte de a incepe dieta cu peste.
Citeste si despre: Dieta cu gratar si salate te ajuta sa slabesti pana la 10 kg fara sa te infometezi
Beneficiile consumului de peste
Consumul regulat de peste are o lista lunga de beneficii pentru sanatate. Iata doar cateva dintre ele: reduce riscul dezvoltarii afectiunilor cardiovasculare gratie continutului bogat in Omega 3, imbunatateste functionarea creierului, previne afectiunile neurodegenerative precum bolile Alzheimer si Parkinson, reduce riscul dezvoltarii bolilor autoimune precum diabetul, artrita, boala celiaca, imbunatateste vederea, amelioreaza tulburarile de somn.
In dieta cu peste, se recomanda mai ales consumul urmatoarelor sortimente: cod, scrumbie, sardine, pastrav, macrou, somon, stiuca, merluciu, salau. Cat despre conserve, alege-le pe cele in suc propriu sau in apa.
Te mai poate interesa si: Dieta cu apa calda. Scapi de 6 kg si iti recapeti stralucirea pielii in doar doua saptamani
Cum tii dieta cu peste
Iata cum vor arata meniurile tale in cadrul acestei diete:
Luni
Mic-dejun: o felie de paine intermediara prajita cu 50 g file de somon si o frunza de salata verde;
Pranz: 200 g peste preparat pe grill sau la cuptor, cu o salata de sezon;
Cina: o salata mare asortata cu mozzarella;
Marti
Mic-dejun: o cafea sau un ceai verde neindulcite, o felie de paine integrala prajita, jumatate de cutie de cottage cheese, o leguma;
Pranz: o conserva de ton in suc propriu pe care o amesteci intr-o salata mare asortata;
Cina: 150 g de branza proaspata dietetica, un ou fiert tare, salata de rosii;
Miercuri
Mic-dejun: o felie de paine integrala prajita, doua oua fierte, un castravete;
Pranz: 200 g peste fiert stropit cu zeama de lamaie si doua linguri de mamaliga;
Cina: o salata din cinci rosii cu branza degresata;
Joi
Mic-dejun: o cafea sau un ceai verde neindulcite, un bol cu lapte degresat si cereale integrale;
Pranz: 200 g de peste la gratar, preparat la aburi sau la cuptor, o salata de varza;
Cina: o salata asortata cu o conserva de peste;
Vineri
Mic-dejun: 150 g branza de vaci degresata cu legume si o felie de paine integrala;
Pranz: 200 g de peste la gratar, preparat la aburi sau la cuptor cu doua linguri de mamaliga si sos de usturoi;
Cina: un pahar mare de iaurt dietetic sau lapte batut, o felie de paine integrala prajita;
Sambata
Mic-dejun: o felie de paine integrala prajita cu 50 g file de somon si cateva masline;
Pranz: un bol de ciorba de peste;
Cina: o salata mare asortata cu putina telemea;
Duminica
Mic-dejun: o cafea sau un ceai verde neindulcite, o omleta din doua oua cu legume;
Pranz: 200 g peste la gratar cu sos de usturoi si un cartof dulce copt;
Cina: o salata mare asortata.
La cele doua gustari, poti alege dintre fructe, iaurturi mari dietetice, lapte batut, chefir sau rondele de grau sau orez expandat.
Pentru rezultate optime, este necesar sa te hidratezi corespunzator – cel putin 2 litri de apa zilnic, sa faci cel putin 30 de minute de sport in fiecare zi si sa dormi minimum sapte ore pe noapte.
Nu rata nici: Dieta cu ciorba. Slabesti 6 kg in 2 saptamani fara sa te infometezi si fara sa dezvolti carente nutritionale
Image by DanaTentis from Pixabay