Imbratisarea a aparut dintr-o nevoie umana fundamentala: atingerea. Contactul piele-piele este benefic atat din punct de vedere fizic, dar si din punct de vedere psihologic. Nevoia atingerii apare inca din primele clipe de viata si continua pana la adanci batraneti.
Exista mai multe tipuri de imbratisari, iar modul in care iti tii in brate partenerul de cuplu denota mai multe despre relatia voastra decat ai banui.
Iata ce spune modul in care iti imbratisezi partenerul despre relatia voastra.
Protectorul
Este imbratisarea care confera securitate. Persoana din spate isi incolaceste mainile pe talia persoanei din fata, oferindu-i stabilitate si preluand rolul de protector. Acest tip de imbratisare arata cat de mult conteaza in relatie grija pentru partener.
Mangaierea pe spate
Este imbratisarea in care persoanele imbratisate isi mangaie spatele, amintindu-si reciproc cat de mult ii pasa de celalalt. Pozitia arata deschiderea si vulnerabilitatea si fiecare partener asteapta ca celalalt sa-i asigure confortul.
Imbratisarea amicala
Este o imbratisare asemanatoare cu cea de dinainte, diferenta fiind ca acest tip de imbratisare nu are nimic in comun cu romantismul, ci mai degraba cu camaraderia.
Dansul
Este imbratisarea stransa, ca atunci cand dansati un dans lent, romantic. Partenerul isi incolaceste bratele pe talia ei, iar ea isi incolaceste bratele pe gatul lui. Este imbratisarea tipica a cuplurilor tinere, aflate la inceputul relatiei. Daca, insa, dupa ani de relatie, inca va imbratisati asa, inseamna ca romantismul este inca viu la voi in cuplu.
Opreste-te din ce faci si ia pe cineva in brate! Iata ce beneficii are imbratisarea
Imbratisarea complice
Este imbratisarea “pe jumatate”, in care partenerii isi tin doar un brat pe celalalt si arata ca partenerii sunt mai degraba complici decat implicati intr-o relatie romantica.
Sursa: littlethings.com
Foto: littlethings.com, pixabay.com