Sfatulparintilor.ro

Ce este o relatie karmica? 10 semne ca esti intr-o relatie karmica si cum sa scapi din ea

Ce este o relatie karmica

Te-ai intrebat vreodata daca relatia ta este o relatie karmica? Poate ca nu sunteti neaparat suflete pereche. Ci doar una care “trebuia sa fie”!

Ce este o relatie karmica?

Relatia karmica este relatia pe care doua persoane o traiesc pentru a invata lectiile pe care le au de invatat in aceasta viata. Relatiile karmice pot fi relatii intre suflete pereche, dar pot fi si intre persoane care sunt menite sa fie impreuna pentru a se ajuta reciproc sa creasca. Iar aceste relatii nu sunt chiar cele mai armonioase.

Potrivit specialistilor in parapsihologie si spiritualitate, relatiile karmice se leaga inainte de a ajunge pe Pamant. “De cele mai multe ori, aceasta relatie karmica vine sa rezolve chestiuni nerezolvate din vietile anterioare. Cand oamenii sunt mai deschisi la a invata decat la a incerca sa controleze totul, atunci are loc vindecarea”, spune specialistul in relatii Margaret Paul. Aceste relatii nu sunt menite sa dureze o viata, ci atat cat partenerii invata ce au de invatat, pentru a echilibra experientele rele din vietele anterioare.

Semne ca esti intr-o relatie karmica

Daca nu esti sigur ca te afli sau nu intr-o relatie karmica, iata mai jos care sunt semnele:

1. Conexiune instantanee

Desi este pentru prima data cand te intalnesti cu persoana respectiva, simti ca va stiti “de o viata”. Sau poate din mai multe vieti?!

2. E mult dramatism

Aceste relatii sunt tumultoase, dramatice chiar.

Te mai poate interesa: Cum sa ierti? 6 tehnici concrete sa poti ierta mai usor. 2 rugaciuni puternice de iertare si dezlegare

3. Simti ca ceva nu e in regula inca de la inceput

Desi ti se pare o persoana foarte familiara, se apasa niste butoane sensibile inca de la inceputul relatiei. Acestea, sunt de fapt, lectiile pe care le ai de invatat.

4. Te simti frustrat. Dar esti dependent

Daca ti se pare ca esti neinteles sau se acumuleaza frustrari, esti intr-o relatie karmica. Asa cum am spus de la inceput, aceste relatii nu sunt pentru armonie perfecta, ci pentru lectii importante de viata. Pentru dezvoltare spirituala. Si, desi iti vine sa pleci, ceva te tine pe loc. Ca si cum ai fi dependent de persoana respectiva, in ciuda tensiunilor si frustrarilor acumulate. Acelasi lucru il simte si partenerul.

5. Nu exista comunicare

Lipsa comunicarii din astfel de relatii activeaza si ea o serie de butoane menite sa te invete o lectie. Astfel vei afla ce sa pretuiesti, ce sa ceri si ce sa dai intr-o relatie, astfel incat vindecarea sa aiba loc.

6. Sunt o multime de suisuri si coborasuri

Intr-o astfel de relatie, lucrurile nu sunt liniare. Desi sunt si momente placute, chiar perfecte, alte ori simti ca-ti fuge pamantul de sub picioare. De cele mai multe ori, aceste suisuri si coborasuri vin intr-o ciclicitate perfecta. Te lovesti din nou si din nou de aceleasi probleme, indicand lectia pe care o ai de invatat. Trebuie doar sa fii atent sa vezi care este aceea.

7. Toate fricile ies la suprafata

Intr-o astfel de relatie apar la suprafata toate fricile pe care le ai: despre dragoste, despre viitor, despre relatia impreuna. Orice trauma trecuta iese la lumina. Nu ai cum sa fugi.

Citeste si Daca iti apar aceste semne inseamna ca porti karma familiei tale. Afla cum sa tai corzile energetice

8. Tot ce e mai rau din tine iese la lumina

Relatiile karmice au o natura extrema. Sunt ca un roller-coaster care aduce la lumina tot ce a mai rau dintr-o persoana. Chiar te transformi intr-o persoana pe care nu o placi deloc.

9. Te simti epuizat

O astfel de relatie, cu toata lipsa de comunicare, cu suisurile si coborasuriel, cu dependenta si codependenta, te storc de energie, atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere mental.

10. Simti ca nu poti renunta, dar se termina repede

Partenerii relatiilor karmice gasesc tot felul de scuze celuilalt pentru a ramane in aceasta conexiune care pare “scrisa in stele”. Si totusi, aceasta relatie nu dureaza mult. Cand vremea va fi potrivita, iar vindecarea s-a produs, ambii parteneri isi vor vedea de drum, separat.

De ce devin toxice relatiile karmice

Chiar daca cei doi parteneri se iubesc si par sortiti a fi impreuna, in astfel de relatii se ajunge la toxicitate. Te simti sufocat, neinteles, si, totusi, nu ai permisiunea sa pleci. Pentru ca ai inca lectii neinvatate sau rani nevindecate. Daca, de exemplu, esti intr-o relatie cu un narcisist, poate trebuie sa inveti cum sa te iubesti pe sine mai mult. Sau ar trebui sa te concentrezi mai mult pe relatia cu sinele.

Sursa: mindbodygreen.com

Imagine de Enrique Meseguer de la Pixabay

Exit mobile version