Sfatulparintilor.ro

5 tensiuni intre parteneri care pot imbunatati casnicia

tensiuni intre parteneri

Desi cuvantul “tensiune” are o perceptie negativa, micile tensiuni din cuplu pot insemna ca relatia se modifica, de obicei in bine. Iata cateva tipuri de tensiuni despre care specialistii Womansday.com spun ca te pot aduce mai aproape de partenerul de cuplu.

1. Tensiunea sexuala

Atunci cand iti doresti partenerul de cuplu, iar viceversa e si ea valabila, in mod natural transmiteti mesaje care va vor apropia. Iar daca, din cand in cand, prelungiti acest moment, veti reusi sa cresteti temperatura din dormitor. “Cu toate acestea aveti grija sa nu transformati sexul intr-un obiect de schimb. Mai exact nu ii interzice sexul cu tine pana cand nu face X lucru. Sa-l innebunesti este ok numai daca este o joaca, nu o tortura sau o pedeapsa”, spune Andra Brosh, psiholog practician din Statele Unite.

Citeste-ti horoscopul zilnic dragoste aici.

2. Tensiunea conflictuala

Daca in sfarsit va certati ca nu a reparat usa de la baie asa cum a promis – e de bine. “Cearta nu va face decat sa va expuneti sentimentele. Sa tii in tine niste emotii este de-a dreptul toxic. Ele pot genera frustrari greu de controlat. In plus, veti avea un motiv pentru sexul de impacare”, spune Carin Goldstein, terapeut de cuplu licentiate din SUA, fondatorul site-ului BeTheSmartWife.com.

Horoscop dragoste saptamanal il poti consulta aici.

3. Tensiunea de parinte

Cand esti parinte, ar trebui sa fii pe aceeasi lungime de unda cu partenerul de viata. “Cand treceti prin ceva dificil, cum este cresterea unui copil, puteti sa va apropiati, sa lucrati ca o echipa, avand atitudinea <trecem prin asta impreuna>. Iar la finalul unei zile sa stati amandoi, sa beti un pahar cu vin, sa aveti o cina romantica, pentru a creste legatura dintre voi”, explica dr. Brosh.

4. Tensiunea competitiei

Va certati cine va castiga la Monopoly (sau orice alt joc va place)? Ati pus pariu ca va castiga Real Madrid si nu FC Barcelona? “Genul acesta de competitie este foarte amuzant in cuplu. Este o problema doar daca incerci in toate situatiile sa castigi o disputa, fara sa incerci sa intelegi si punctul de vedere al celuilalt. Rivalitatea trebuie sa fie prieteneasca”, spune Golstein.

5. Tensiunea sociala

Unul dintre voi este sociabil, iar celalalt mai retras? Unul dintre voi este extrovertit, iar celalat introvertit? Este bine stiut ca extremele se atrag, insa pana si magnetii gasesc puncte de echilibru. “Faceti planurile astfel incat fiecare sa se bucure de ceea ce-i place: o seara cu prietenii, urmata apoi de seara linistita, in doi”, sfatuieste Carin Goldstein.

foto: Depositphotos.com

Exit mobile version