Sfatulparintilor.ro

TOP remedii naturiste pentru ULCER

remedii naturiste pentru ULCER

Cunoscut în mod obișnuit ca afecţiune a stomacului, ulcerul se dezvoltă în jurul mucoasei stomacului și în partea superioară a intestinului. Diverse sondaje au relevat faptul că una din 10 persoane se confruntă cu ulcer cel puțin o dată în viață.

Experții în domeniul sănătății afirmă că omul dezvoltă ulcer atunci când intestinul superior și mucoasa stomacului se irită prin acizi stomacali dăunători.

Mai mulți factori contribuie la această afecțiune cauzată de acizii din stomac, cum ar fi consumul de alcool în exces, arsuri, vătămări fizice, radioterapie, utilizarea excesivă de medicamente anti-inflamatorii nesteroidiene (AINS) sau bacteria Helicobacter pylori (H.pylori).

Deși există tratamente disponibile pentru ameliorarea durerii de stomac, puteți opta întotdeauna pentru remedii la domiciliu pentru a evita efectele adverse ale antibioticelor asupra sănătății și pentru a scăpa de ulcer într-un timp scurt.

Iata top remedii naturiste pentru ulcer

Lemnul dulce

 Lemnul dulce a rămas esenţial în rândul remediilor naturiste datorită proprietăților sale de prevenire a ulcerului. Planta medicinală stimulează intestinul și stomacul pentru a produce mucus necesar pentru acoperirea mucoasei stomacului contra componentelor acide. Nu numai că acest mucus protejează stomacul, dar ajută și în procesul de vindecare, reducând în același timp durerea supărătoare. 

Cercetările au sugerat, de asemenea, că prezența compușilor vindecători din lemnul dulce inhibă dezvoltarea bacteriei Helicobacter în stomac. Cu toate acestea, este esențial să consultați medicul pentru a consuma cantitatea potrivită de lemn dulce pentru efectele sale benefice.

Usturoiul

Usturoiul este o sursă importantă de elemente cu proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. Unele studii recente au arătat că adăugarea de extracte de usturoi în meniuri nu numai că grăbește procesul de vindecare a ulcerului, dar, de asemenea, scade șansa de dezvoltare a acestuia. Mai mult, dacă îți place gustul de usturoi, poți mânca zilnic doi-trei căței de usturoi, în funcție de starea ta, pentru a lupta împotriva bacteriilor care îți afectează mucoasa stomacului. 

Sucul de varză

Sucul de varză ţine afecţiunile stomcului la distanţă. Proprietățile vindecătoare și calmante din acesta asigură o ameliorare instantanee a celor care suferă de ulcer gastric. Sucul este încărcat cu vitamina C care elimină bacteriile infecțioase H. pylori. Sucul de varză poate deveni o soluție finală pentru a trata durerile tractului digestiv pe care le provoacă ulcerul peptic. Sugerăm să consulţi un medic pentru a identifica problema care stă la baza declanşării ulcerului și să nu recurgi la auto-medicaţie.   

Citeste si: Sucul-minune, remediu pentru pentru ulcer si cancer

Mierea

Îmbogățită cu antioxidanți, mierea are numeroase beneficii pentru sănătate. Una dintre ele este tratarea ulcerului. Diverse studii au dovedit, de asemenea, proprietățile sale anti-bacteriene, care joacă un rol crucial pentru prevenirea ulcerului și accelerarea procesului de vindecare. În plus, nu uita să vizitezi medicul dacă starea ta rămâne aceeași după câteva zile.  

Flavonoidele

Multe flavanoide semi-sintetice au proprietăți anti-ulcer semnificative. Aceasta înseamnă că o adăugare de bioflavonoid la dietă poate fi un mod eficient de a trata ulcerul gastric. Nutrienții potențiali sunt considerați „gastro-protectori” pentru mecanismul lor excelent de apărare pentru a trata ulcerațiile mucoasei stomacale. Un studiu recent asupra flavonoidelor nu a arătat niciun efect advers al consumării unei cantități adecvate de flavonoide. 

Probioticele

Probioticele conțin bacterii sau paraziți precum Nostoc, Cianobacterii care sunt microorganisme importante pentru tractul digestiv uman. Adăugarea de probiotice în dietă este un mod eficient de a preveni dezvoltarea bacteriilor H.pylori în mucoasa stomacului. Cu toate acestea, evită consumul excesiv de alimente fermentate și consultă medicul.

Merişoarele

Dulce-acrişor, merişorul combate ulcerul și infecțiile urinare. Inhibă dezvoltarea bacteriilor și aderenţa lor la pereții vezicii urinare. Merişoarele reduc riscurile asociate cu infecții severe ale vezicii urinare care duc la formarea ulcerului. Compusul numit „Proantocianidină” din merișoare împiedică semnificativ dezvoltarea H.pylori în mucoasa stomacului.    

Bananele

Compusul „Leucocianidină” din banane stimulează producția de mucus stomacal în organism, contribuind la formarea unei bariere între peretele stomacului și acizii digestivi. Mai mult, fructul delicios este încărcat cu substanțe antibacteriene care joacă un rol esențial în combaterea bacteriilor H.pylori. Poţi crește aportul de banane sub formă de smoothie. Ai grijă când consumi banane în caz de senzație de arsură severă între piept și abdomen, deoarece totul funcționează cel mai bine cu moderație.   

Ardeiul iute

Multe persoane consideră că aportul unor cantități mari de ardei iute este una dintre cauzele majore ale ulcerelor stomacale. De fapt, medicii sfătuiesc pacienții cu ulcer să-și limiteze consumul de ardei iute pentru a evita exacerbarea durerilor de stomac.  

Spre deosebire de această abordare, studiile recente au prezentat ardeiul iute ca un remediu eficient de acasă, natural, care te ajută să lupți împotriva ulcerului stomacal. Prezența capsaicinei – un stimulent pentru reducerea producției de acid în stomac este un factor semnificativ, ceea ce face ca ardeiul iute să fie benefic. Mai mult, capsaicina îmbunătățește, de asemenea, circulația sângelui în stomac și crește producția de mucus pentru a acoperi mucoasa stomacului.

Aloe Vera

Aloe Vera are proprietăți antibacteriene, ceea ce îl face un remediu natural eficient pentru tratarea ulcerului. Consumul de Aloe Vera concentrat în mod regulat cu antibiotice de 1,4 mg timp de cel puțin șase săptămâni este recomandat pentru tratarea ulcerului. De asemenea, reduce dezvoltarea bacteriilor H.pylori și ajută la recuperare rapidă. În ciuda acestui fapt, consultarea medicului pare o idee înțeleaptă pentru a obține tratamentul potrivit.   

Articolul integral il gasesti aici.

foto: Depositphotos.com

Exit mobile version