Sfatulparintilor.ro

Fulgi de drojdie inactivă: 11 rețete delicioase pentru pitici

fulgi de drojdie inactiva

Fulgii de drojdie inactivă sunt substituentul delicios și sănătos al veganilor pentru brânză. Deși nu este un produs foarte popular în bucătăria românească, a început să fie des utilizat mai ales de mămici pentru preparatele bebelușilor, pentru că are un conținut generos de vitamine și minerale.

Timp preparare: 10-30 minute Nivel dificultate: usor

Ce sunt fulgii de drojdie inactivă

Fulgii de drojdie inactivă sunt făcuți din drojdia nutritivă, un organism unicelular, tulpină a drojdiei Saccharomyces Cerevisiae. Aceasta crește pe melasă și, spre deosebire de drojdia de bere, care are un gust amărui, are un gust plăcut. Drojdia este spălată și uscată la căldură pentru a fi dezavticată, astfel încât nu are putere de creștere, pentru a fi folosită în patiserie sau panificație. Fulgii sau pudra de drojdie inactivă au o culoare gălbuie și se găsesc în magazinele naturiste. Drojdia nutritivă are un gust plăcut, care se aseamănă foarte mult cu cel al brânzei, în special cu parmezanul.

Citește continuarea pe Qbebe: https://bit.ly/2YWp7d6

Foto

Exit mobile version