Sfatulparintilor.ro

Dieta ketogenica. Cum sa slabesti cu ajutorul proteinelor

Dieta ketogenica - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - keto-4406621_1920

Poate nu de putine ori ati auzit de dieta ketogenica (dieta keto) si v-ati intrebat ce inseamna ea in adevaratul sens al cuvantului. Ei bine, nu este nimic altceva decat o dieta cu un continut ridicat de grasimi. Este o dieta sanatoasa in care este recomandat consumul strict a 65% grasimi, 30% proteine si 5% carbohidrati, dar acestia din urma pot lipsi considerabil.

Dieta ketogenica functioneaza, deoarece organismul nostru tanjeste dupa energie, de orice fel si bineinteles ca va tinde sa o ia din carbohidrati. In momentul in care nu mai primeste carbohidrati, va fi nevoit sa arda din dozele de grasime acumulate pentru a produce energia necesara.

Ce trebuie sa mananci cand urmezi dieta ketogenica?

Ce este cel mai important la aceasta dieta este faptul ca nu vei simti ca tii dieta, pentru ca poti manca aproape ce vrei si cand vrei, fara a avea prea multe restrictii. Ce este benefic este ca la putin timp dupa ce vei renunta la aceasta dieta, va scadea si apetitul pentru o masa mai mult de copioasa, ce va duce in continuare la pierderea in greutate. Mai jos, se regasesc alimentele pe care le putem consuma de-a lungul acestei perioade.

Dieta ketogenica alimente permise: oua fierte sau umari alaturi de branza, nuci sau chiar legume, branza telemea sau cascaval, smantana, iaurt (dar bogate in grasimi), salam uscat (doar dimineata), una sau uneori doua felii de paine integrala sau facuta in casa, castraveti, rosii si ardei, nuci si seminte (fara nici o restrictie), fructe (kiwi, grapefruit, portocala, mar, ananas) si nu in ultimul rand carne fiarta sau la cuptor.

Te mai poate interesa: Dieta keto. Ce alimente sunt corecte in dieta ketogenica

Meniuri pentru dieta ketogenica

Ideile sunt variate in cazul dietei ketogenice doarece sunt foarte multe alimente premise din care puteti alege. Un exemplu de meniu pentru dieta ketogenica ar putea fi urmatorul: in cazul micului dejun puteti opta pentru sandwich-uri cu telemea, castravete, rosii si alune, sau feliute de kiwi, branza, caju, migdale si 2 patratele de ciocolata neagra, sau efectiv numai cascaval, caju, alune de padure si/ sau migdale. Pentru pranz si cina puteti oscila intre: piept de pui cu mazare si nuci (puteti alege si fasole verde in locul mazarii), ficat de pui prajit pe gratar cu legume gratinate, cascaval sau ou, muschi de porc fara grasime cu cateva seminte de caju sau cascaval cu somon, acestea fiind doar unele din zecile de astfel de meniuri acceptate. Trebuie doar sa va dati frau liber imaginatiei.

 

Contraindicatii dieta ketogenica

Bineinteles ca este nevoie de o dieta personalizata pentru nevoile fiecaruia, insa acest tip de dieta, cu elementele permise enumerate mai sus, nu dauneaza nimanui deoarece nu face altceva decat sa elimine din alimentatie fainoasele, prajelile, dulciurile, produsele de patiserie si altele care oricum nu sunt recomandate in prima faza.

Sursa: YVE.ro

Image by Sarah Kallend from Pixabay

Exit mobile version