Sfatulparintilor.ro

Ciorba de vacuta: Cele mai bune retete din Oltenia, Moldova si Ardeal

ciorba de vacuta - sfatulparintilor.ro - pixabay_com -hot-pot-2818447_1920

Ciorba de vacuta este felul tau favorit de mancare? Daca da, atunci vei gasi aici cele mai bune retete de ciorba de vacuta din Romania.

Ciorba de vacuta: Reteta olteneasca #1

Ingrediente Ciorba de vacuta – Reteta olteneasca

-3-4 oase mari;
-1 kg carne de vita;
-1 morcov;
-2 cepe;
-1 pastarnac;
-1 telina mica;
-patrunjel;
-1 fir de praz;
-1 cotor de varza dulce;
-4 cartofi;
-1 legatura de leustean;
-100 ml smantana;
-sare si piper dupa gust.

Mod de preparare Ciorba de vacuta – Reteta olteneasca

Se pun oasele la fiert in 2 litri de apa rece timp de 1 ora jumatate, indepartandu-se spuma formata. Apoi, se scot oasele pe un platou, iar in supa obtinuta se vor adauga cubuletele de carne de vita.
Se acopera vasul si se lasa sa fiarba aproximativ 45 de minute, dupa care se toaca legumele marunt si se adauga in ciorba, cu exceptia cartofilor. La 30 de minute se pot pune si cartofii taiati cubulete, se potriveste de sare si se mai lasa vasul pe foc inca 20 de minute.
La sfarsit se toaca verdeata si se adauga in ciorba, apoi se drege cu smantana.

Pofta buna!

Ciorba cu vacuta: Reteta moldoveneasca #2

Ingrediente Ciorba de vacuta – Reteta moldoveneasca

Pentru 5 portii:

carne de vita – 400 g

pastarnac radacina – 50 g

ceapa – 100 g

telina radacina – 100 g

morcovi – 150 g

patrunjel radacina – 50 g

castraveti murati – 150 g

bors – 750 ml

sare dupa gust

leustean verde – 1 legatura

patrunjel verde – 1 legatura

Mod de preparare Ciorba de vacuta – Reteta moldoveneasca

Pentru ciorba de vacuta, carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 5 bucati. Patrunjelul si leusteanul se spala, se taie marunt. Borsul se fierbe, se strecoara. Morcovii, telina, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala, se taie marunt. Castravetii murati se spala, se curata de coaja si seminte, se taie fasii si se oparesc. Bucatile de carne se fierb in 2 l de apa cu sare si se spumeaza. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se adauga legumele (ceapa, telina, morcovi, patrunjel radacina, pastarnac), castravetii murati. Cand legumele si carnea au fiert, se adauga bors si se continua fierberea, aproximativ 10 minute. La finalul se adauga leustean verde si patrunjel verde.

Pofta buna!

Ciorba din carne de vacuta: Reteta ardeleneasca #3

Ingredientele Ciorba de vacuta – Reteta ardelenasca

1 kg rasol de vitel

4 cartofi

200 g fasole verde pastai

2 morcovi

2 cepe

2 ardei

1 l bors

sare

piper

1 legatura patrunjel

1 legatura leustean

Modul de preparare Ciorba de vacuta – Reteta ardelenasca

Rasolul de vitel se curata si se pune la fiert cu apa si sarea intr-o oala potrivita. In timpul fierberii se spumeaza.

Intre timp, curatam si spalam ceapa, morcovii, ardeii, fasolea si cartofii. Legumele se taie bucati mari si se pun la fiert impreuna cu rasolul de vitel. Se potriveste cu sare si piper si se lasa in continuare sa fiarba la foc potrivit.

Separat, se strecoara borsul si se pune putin la fiert, cat sa dea cateva clocote. Adaugam frunze de leustean pentru aroma. Dupa ce legumele si rasolul au fiert, se scoate rasolul, se desface carnea de pe oase si se taie bucatele. La sfarsit adaugam borsul si carnea.

Ciorba se serveste cu leustean si patrunjel proaspat tocate, presarate deasupra.

Pofta buna!

Ciorba de vacuta: Reteta taraneasca #4

Ingrediente Ciorba de vacuta – Reteta taraneasca

Pentru 4 portii

700 g carne de vita cu os

2-3 rosii mari

2 cepe

2 oua

1/2 ardei gras

1/2 ardei capia

1 buc. mica radacina de telina

2 morcovi

1 cartof

fidea

sare

piper

patrunjel

Mod de preparare Ciorba de vacuta – Reteta taraneasca

Carnea de vita se spala, apoi se pune la fiert. Intre timp, se pregatesc legumele. Ceapa si telina pot fi fi lasate intregi. Morcovii se taie rondele mari, iar ardeiul bastonase. Se adauga in oala si se lasa sa fiarba. Se taie rosiile si cartofii cubulete, apoi se pun in oala. Se potriveste oala de sare si piper si se lasa la fiert pana cand carnea si legumele sunt fierte. Se adauga fideaua, iar cand e fiarta, se drege oala cu ou batut cu sare si piper. La final se adauga patrunjelul proaspat taiat si se opreste focul.

Pentru un plus de savoare se poate servi cu ardei iute.

Pofta buna!

Ciorba cu vacuta: Reteta #5

Ingrediente Ciorba de vacuta

500 g carne de vita cu os

2 morcovi

o telina mica

1-2 cepe

1-2 ardei gras

1 rosie

sare, piper

Mod de preparare Ciorba de vacuta

Carnea se pune la fiert in apa rece cu sare, se ia spuma. Intre timp se pregatesc legumele, se curata, se spala bine si se taie marunt. Se pun la fiert cand carnea este aproape gata. Se lasa sa se fiarba bine, se adauga sare dupa gust. Se pune leustean cand este gata.

Se serveste calda alaturi de un ardei iute.

Pofta buna!

Ciorba din carne de vacuta: Reteta #6

Ingrediente Ciorba de vacuta

600 gr carne de vita

2/3 ceasca de orez

Sare

Piper

Coriandru

1 ceapa

2 morcovi

1 radacina patrunjel

2 linguri pasta de tomate

Patrunjel si leustean verde

Bors de casa pentru acrit

Mod de preparare Ciorba de vacuta

Intr-o oala se adauga carnea de vacuta taiata marunt. Se ia spuma de cate ori este nevoie. Cand a fiert carnea se adauga legumele taiate marunt si orezul. Se potriveste de sare, piper, coraindru. La sfarsit adaugam borsul fiert si pasta de tomate. Se stinge focul si se adauga verdeata taiata marunt.

Pofta buna!

Ciorba de vacuta: Reteta #7

Ingrediente Ciorba de vacuta

1kg de carne de vaca, fara os, doi morcovi, ceapa, un pastarnac, o telina potrivita, rosii, ardei, cartof, fidea, patrunjel

Mod de preparare Ciorba de vacuta

Carnea se taie bucati si se pune la foc in oala minune cu ceapa, morcovul, pastarnacul si telina taiate marunt; dupa o ora si jumatate se deschide oala si se adauga rosiile, ardeiul, cartoful si fideaua, dupa ce ai fiert si acestea se pune sare si patrunjel tocat marunt.

Pofta buna!

Ciorba cu vacuta: Reteta #8

Ingrediente Ciorba de vacuta

1000 gr. piept de vita

2 morcovi

1 telina micuta

1ceapa

300 – 400 gr. de legume amestec mexican congelate

2 linguri de bulion

sare

2 oua (pentru dres ciorba)

leustean

bors

2 oua (pentru dres ciorba)

Mod de preparare Ciorba de vacuta

Se taie carnea in cubulete si se pune in apa la fiert, se ia spuma lasandu-se sa fiarba ceva timp fara legume si apoi se adauga pe rand morcovul taiat pentru ciorba, telina si ceapa. Se lasa sa fiarba putin si dupa se adauga si legumele amestec mexican. Dupa un timp se adauga si bulionul, se pune si sarea dupa gust. La final se adauga borsul fiert in prealabil separat intr-un vas, leusteanul taiat si se drege ciorba cu cele 2 oua batute bine.

Se serveste cu smantana si ardei iute, in functie de preferinta fiecaruia.

Pofta buna!

Exit mobile version