Legumele nu doar ca sunt sanatoase, insa pot fi si foarte gustoase. Trebuie sa stii cum sa le prepari ca sa scoti din ele tot ce aste mai bun.
Iata cele mai sanatoase si savuroase retete cu legume. Ele pot fi adaptate si pentru cei care tin post.
Broccoli copt cu cascaval
Rupe bucatele de broccoli, pune-le pe tava de copt, stropeste-le cu ulei de masline, adauga sare si piper dupa gust. Tine totul la cuptor la o temperatura de aproximativ 200 de grade, timp de 10-13 minute. Cand le scoti presara cascaval ras.
Incearca si aceasta reteta video
Varza chinezeasca coapta
Preincalzeste cuptorul. Prepara un dressing din ulei de masline si ulei de susan, sos de soia, usturoi zdrobit si seminte de susan. Pune varza in tava de copt, acopera cu dressing-ul pregatit, apoi da la cuptor pentru 6-7 minute.
Incearca si aceasta reteta video
Varza de Bruxelles cu cascaval
Fierbe varza de Bruxelles. Amesteca putin unt cu lapte, sare, cascaval, maioneza si piper negru. Pune totul intr-o tava la cuptor si tine 30-45 de minute.
Incearca si aceasta reteta video
Ciuperci la gratar
Toaca niste ciuperci, apoi pune-le intr-o tigaie preincalzita. Amesteca-le pana devin maronii. Adauga putin ulei de masline si usturoi, toarna putin vin si sare si lasa sa fiarba pana se evapora vinul.
Incearca si aceasta reteta video
Rosii cherry la cuptor cu usturoi
Preincalzeste cuptorul. Amesteca rosiile cherry taiate cu usturoi, ulei de masline, sare piper. Pune totul in tava de copt si coace-l timp de 20-25 de minute.
Incearca si aceasta reteta video
Conopida cu sos de branza
Caleste conopida intr-o tigaie cu un sos picant si zeama de la o lamaie. Pentru sosul de branza amesteca putina branza, lapte, maioneza, smantana, sare si piper. Lasa sosul la frigider timp de 30 de minute, apoi serveste-l alaturi de conopida.
Incearca si aceasta reteta video
Crochete de zucchini
Preincalzeste cuptorul. Intre timp, intr-un bol amesteca putina branza cu cimbru, oregano, busuioc, usturoi, sare si piper. Taie zucchinii feliute si pune-le pe tava de copt. Presara putin ulei de masline si amestecul de branza cu ierburi aromate. Coace timp de 15 minute, apoi pune-le intr-o tigaie cu putin ulei si prajeste-le 2-3 minute (daca iti doresti o crusta crocanta).
Incearca si aceasta reteta video
Sos tzatziki
Razuie un castravete, amesteca-l cu putin iaurt, ulei de masline, otet si sare. Pune deasupra marar.
Incearca si aceasta reteta viceo
Sursa: Brightside.me