Sfatulparintilor.ro

Ceaiuri care taie pofta de mancare. Cele mai eficiente cinci plante care inhiba apetitul

Ceaiuri care taie pofta de mancare - SFATULPARINTILOR.RO - PIXABAY_COM - tee-4515818_1920

Lupta cu kilogramele in plus se da de cand lumea si este una dintre cele mai grele lupte pe care un om le are de dus. Si asta deoarece tentatiile sunt la tot pasul iar vointa este dificil de educat. Din fericire, exista ceaiuri care taie pofta de mancare, solutia optima pentru a manca mai putin si pentru a nu mai pofti la alimente nesanatoase.

Trucuri pentru a reduce pofta de mancare

Pentru a rezista tentatiilor culinare si a nu-ti mai compromite dieta, tine cont de urmatoarele reguli:

– Respecta cu sfintenie cele trei mese principale pe zi, cu doua gustari intercalate;

– Intre cele cinci mese zilnice sa nu existe o distanta mai mare de trei ore;

– Consuma alimente bogate in fibre (fructe, legume, cereale integrale, orez, paste, paine intermediara sau graham), care ajuta la instalarea rapida a senzatiei de satietate;

– Consuma alimente cu un continut ridicat de grasimi bune (peste, ulei de masline, avocado, alune si nuci), care furnizeaza energie organismului, previn bolile cardiovasculare si imbunatatesc memoria;

– Creste consumul de apa si ceaiuri;

– Dormi cel putin sapte ore pe noapte. Somnul insuficient vine la pachet cu lipsa de energie, astfel incat corpul va fi nevoit sa-si ia energia din mancare.

Acum ca ai aflat aceste trucuri pentru inhibarea senzatiei de foame, descopera care sunt cele mai bune ceaiuri care taie pofta de mancare.

Ceaiuri care taie pofta de mancare

Intr-un top al celor mai bune ceaiuri care taie pofta de mancare intra ceaiul verde, ceaiul de ghimbir, de papadie, de hibiscus si de menta.

Ceaiul verde

Este bogat in antioxidanti si fitonutrienti, substante pretioase care previn cancerul, scad riscul dezvoltarii bolilor cardiovasculare si cresc imunitatea. In acelasi timp, ceaiul verde controleaza hormonii care declanseaza senzatia de foame. 1-2 cani de ceai verde pe zi taie pofta de mancare si accelereaza arderile, favorizand, astfel, slabirea. Nu trebuie baut, insa, inainte de culcare, intrucat cotine cafeina.

Ceaiul verde se prepara prin infuzarea catorva frunze intr-o cana de apa fierbinte. Se acopera 2-3 minute si se beau doua cani pe zi.

Ceai verde: Cele 20 beneficii uluitoare asupra sanatatii tale

Ceaiul de ghimbir

Este recomandat pentru combaterea durerilor de stomac si a starilor de greata. In acelasi timp, inhiba apetitul, accelereaza activitatea metabolica si lupta eficient impotriva celulitei.

Pentru prepararea acestui ceai, curata coaja de pe radacina ghimbirului, apoi taie radacina in felii subtiri. Pune feliile la fiert intr-o cana jumate de apa si lasa sa fiarba aproximativ 10 minute. Stinge focul si acopera ceaiul pentru 1-2 minute, dupa care il poti consuma.

Ceai de ghimbir. Beneficii, contraindicatii. Cea mai buna reteta de ceai de ghimbir

Ceaiul de papadie

Combate balonarea si crampele abdominale. Flavonoizii, polifenolii si potasiul pe care le contine papadia cresc cantitatea de urina eliminata si previn retentia de apa. In plus, taie pofta de mancare, regleaza metabolismul, accelereaza eliminarea toxinelor si sustine functia hepatica.

Ceaiul se prepara din radacina proaspata sau uscata de papadie. Fierbe o radacina de papadie intr-o cana cu apa timp de 10-15 minute. Ceaiul trebuie baut de trei ori pe zi.

Ce boli vindeca papadia, planta minune din gradina ta

Ceaiul de menta

Linisteste stomacul dupa fiecare masa și prelungeste senzatia de satietate. In acest fel, previne tentatia de a manca dulciuri sau alte alimente gustoase, dar nesanatoase.

Adauga o lingurita cu varf de frunze de menta in 200 ml de apa fierbinte. Lasa frunzele la infuzat aproximativ 7 minute. Strecoara, apoi, ceaiul si consuma-l ca atare sau indulcit cu putina miere.

Ceai de menta. Ce beneficii are. Cine trebuie sa-l ocoleasca. Reteta pentru un ceai de menta delicios

Ceaiul de hibiscus

Este bogat in polifenoli, substante care accelereaza arderea grasimilor  favorizand, astfel, scaderea in greutate si care reduc grasimea acumulata in zona abdominala.

Ceaiul se prepara prin infuzarea unei linguri de hibiscus in 250 ml de apa clocotita. Lasa recipientul acoperit timp de 15 minute, apoi strecoara ceaiul si bea-l cu 30 de minute inainte de fiecare dintre mesele principale.

Imagine de congerdesign de la Pixabay

Exit mobile version