Sfatulparintilor.ro

Ce e bine să mănânci la micul dejun? Recomandările nutriționistului Gianluca Mech

Ce e bine să mănânci la micul dejun - sfatulparintilor.ro - piqsels.com-id-zbzpx

Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei, iar acesta trebuie să conțină alimente sănătoase pentru a ajuta cu adevărat organismul să obțină energia necesară pe tot parsul zilei și să nu ne afecteze sănătatea.

Nutriționistul Gianluca Mech iti spune ce e bine să mănânci la micul dejun.

Ouă

Ouăle sunt sănătoase și delicioase. Studiile au demonstrat că consumul de ouă la micul dejun crește senzația de sațietate, reduce aportul de calorii la următoarea masă și ajută la menținerea nivelului constant de zahăr din sânge și insulină.

În plus, gălbenușurile de ou conțin luteină și zeaxantină. Acești antioxidanți ajută la prevenirea tulburărilor oculare, cum ar fi cataracta și degenerescența maculară.

Ouăle sunt, de asemenea, una dintre cele mai bune surse de colină, un nutrient foarte important pentru sănătatea creierului și a ficatului.

Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este cremos, delicios și hrănitor. Foarte bogat în proteine, induce senzația de sațietate și stimulează metabolismul.

Mai mult, iaurtul cu conținut ridicat de grăsimi conține acid linoleic conjugat (CLA), care poate stimula pierderea în greutate și reduce riscul apariției cancerului mamar.

Anumite tipuri de iaurt grecesc sunt surse bune de probiotice, cum ar fi Bifidobacteria, care ajută la o digestie sănătoasă. Puteți combina iaurtul cu fructe proaspete pentru a crește conținutul de vitamine, minerale și fibre al mesei”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Citeste si: Mic dejun sanatos pe timp de iarna. Vezi ce trebuie sa mananci neaparat cand e frig afara

Cafea

Cafeaua este băutura preferată a majorității oamenilor la începutul zilei. Este bogată în cofeină, care s-a dovedit a îmbunătăți starea de spirit, vigilența și performanța mentală.

Studiile arată că cea mai eficientă doză este de 38-400 mg pe zi, pentru a maximiza beneficiile cofeinei, reducând în același timp efectele secundare. De asemenea, s-a demonstrat că cafeina crește rata metabolică și arderea grăsimilor.

În plus, cafeaua este bogată în antioxidanți, care reduc inflamația, protejează celulele, vasele de sânge și scad riscul de diabet și boli hepatice.

Fulgi de ovăz

Ovăzul este alegerea ideală la micul dejun pentru iubitorii de cereale. Acesta conține o fibră unică numită beta-glucan, ce are multe beneficii pentru sănătate. Spre exemplu, ajută la reducerea nivelului de colesterol.

Ovăzul este, de asemenea, bogat în antioxidanți, care protejează sănătatea inimii și contribuie la scăderea tensiunii arteriale”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

Semințe de chia

Semințele de chia sunt extrem de hrănitoare și reprezintă o foarte bună sursă de fibre și antioxidanți. Sunt recomandate în special persoanelor care suferă de diabet, dar și celor predispuși la afecțiuni cardiovasculare.

Fructe de pădure

Vorbim aici despre afine, zmeură, căpșune sau mure. Conțin mai puțin zahăr decât majoritatea fructelor, dar sunt mai bogate în fibre.

De asemenea, fructele de pădure conțin antioxidanți numiți antociani. Aceștia vă protejează inima și contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire”, este de părere nutriționistul Gianluca Mech.

Nu rata nici: Sari peste micul dejun? Iata ce se intampla in creier daca o faci

Nuci

Nucile reprezintă o alegere foarte bună pentru micul dejun. Induc senzația de sațietate și previn creșterea în greutate. Reduc de asemenea riscul de boli cardiovasculare, rezistența la insulină și au proprietăți anti-inflamatorii.

Toate tipurile de nuci sunt bogate în magneziu, potasiu și grăsimi monosaturate, sănătoase pentru inimă. Sun de asemenea benefice și pentru persoanele cu diabet.

Ceai verde

Ceaiul verde este una dintre cele mai sănătoase băuturi. El conține un antioxidant cunoscut sub numele de EGCG, care vă poate proteja creierul, sistemul nervos și inima.

Semințe de in

Semințele de in sunt incredibil de sănătoase. Conțin fibre, astfel că ajută digestia și vă păstrează un timp mai îndelungat senzația de sațietate. În plus, îmbunătățesc sensibilitatea la insulină, reduc nivelul zahărului din sânge și protejează împotriva cancerului de sân”, dezvăluie Gianluca Mech.

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciați nutriționiști. La nivel internațional, sfaturile sale sunt urmate inclusiv de staruri precum Anastasia Soare, Sarah Ferguson – Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi.

Gianluca a lansat în trecut două campanii importante împotriva obezității. Campanii care trag un semnal de alarmă în ceea ce privește înmulțirea cazurilor în rândul copiilor și al adolescenților. Campania din Statele Unite ale Americii a fost lansată alături de Ivana Trump, iar în Europa alături de Ducesa de York, Sarah Ferguson.

foto

Exit mobile version