Sfatulparintilor.ro

Ce boli vindeca sfecla rosie

Ce boli vindeca sfecla rosie

Sfecla rosie este apreciata in toata lumea pentru puterea ei de a vindeca boli fiind bogata in vitamine, minerale si compusi vegetali esentiali. Citeste in continuare ce boli vindeca sfecla rosie.

Sfecla rosie are un profil nutritional impresionant. Este saraca in calorii, dar bogata in vitamine si minerale valoroase.

Sfecla rosie contine, de asemenea, nitrati si pigmenti anorganici, ambii fiind compusi vegetali care au o serie de beneficii pentru sanatate.

Citeste si: Efecte minune! Beneficiile sucului de sfecla rosie si lamaie

Ce boli vindeca sfecla rosie

Bolile de inima, inclusiv atacurile de cord, insuficienta cardiaca si accidentul vascular cerebral, sunt una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. Iar tensiunea arteriala ridicata este unul dintre principalii factori de risc pentru dezvoltarea acestor afectiuni.

Studiile au aratat ca sfecla poate reduce semnificativ tensiunea arteriala cu pana la 4-10 mmHg intr-o perioada de doar cateva ore.

Inflamatia cronica este asociata cu o serie de boli, cum ar fi obezitatea, bolile de inima, bolile hepatice si cancerul. Sfecla contine pigmenti numiti betalaini, care pot poseda un numar de proprietati antiinflamatorii.

Te mai poate interesa: Sfecla rosie: De ce sa o incluzi in dieta ta. 16 retete naturiste pentru diverse boli

Sfecla rosie vindeca bolile stomacului

Fibrele dietetice sunt o componenta importanta a unei diete sanatoase. A fost legata de multe beneficii pentru sanatate, inclusiv o digestie imbunatatita.

O ceasca de sfecla rosie contine 3,4 grame de fibre, facand sfecla o sursa buna de fibre. Fibrele ocolesc digestia si se indreapta spre colon, unde fie hraneste bacteriile intestinale prietenoase, fie adauga volum in scaun.

Acest lucru poate preveni afectiuni digestive, cum ar fi constipatia, bolile inflamatorii intestinale si diverticulita. Mai mult, fibra a fost legata de un risc redus de boli cronice, inclusiv cancer de colon, boli de inima si diabet tip 2.

Poate imbunatati performanta atletica

Consumul de sfecla sporeste performanta atletica imbunatatind consumul de oxigen si timpul pana la epuizare. Pentru a-si maximiza efectele, sfecla ar trebui consumata cu 2-3 ore inainte de antrenament sau concurenta.

Nu rata nici: 16 retete naturiste pe baza de sfecla rosie pentru diverse boli

Imagine de ExplorerBob de la Pixabay

Exit mobile version