Sfatulparintilor.ro

Beneficiile humusului pentru sanatate. Cum ajuta sistemul digestiv

Beneficiile humusului - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - hummus-3142051_1920

Humusul nu numai ca este delicios, dar este si versatil, plin de substante nutritive si a fost legat de numeroase beneficii impresionante pentru sanatate. Beneficiile humusului nu trebuie ignorate.

Humusul se face de obicei amestecand naut, tahini (seminte de susan macinate), ulei de masline, suc de lamaie si putin usturoi intr-un robot de bucatarie.

Beneficii humusului bazate pe studii

Hummus ofera o mare varietate de vitamine si minerale. Este o sursa excelenta de proteine ​​pe baza de plante, ceea ce o face o optiune hranitoare pentru vegani si vegetarieni.

Inflamatia este modul in care organismul se protejeaza de infectii, boli sau rani. Cu toate acestea, uneori inflamatia poate persista mai mult decat este necesar. Aceasta se numeste inflamatie cronica si a fost legata de multe probleme grave de sanatate.

De asemenea, hummus este plin de ingrediente sanatoase care pot ajuta la combaterea inflamatiei cronice. Humusul contine naut, ulei de masline si tahini, care s-au dovedit a avea proprietati antiinflamatorii.

Citeste si: Dieta cu humus. Slabeste sanatos 3 kg pe saptamana

Beneficiile humusului asupra sistemului digestiv

Humusul are un continut ridicat de fibre care promoveaza sanatatea digestiva si alimenteaza bacteriile intestinale bune. Humusul este o sursa excelenta de fibre dietetice, care pot imbunatati sanatatea digestiva.

Beneficiile humusului asupra glicemiei

Humusul are un indice glicemic scazut, deci poate ajuta la controlul nivelurilor de zahar din sange. De aici apar beneficiile humusului asupra glicemiei.

Alimentele cu o valoare a indicelui glicemic mare sunt digerate rapid si apoi absorbite, ducand la scaderea nivelului de zahar din sange.

In schimb, alimentele cu o valoare a indicelui glicemic scazuta sunt digerate incet si apoi absorbite, provocand o crestere si scadere mai lenta si mai echilibrata a nivelului zaharului din sange.

Nutritionistii spun ca hummusul este o sursa excelenta de fibre solubile si grasimi sanatoase. Nautul este bogat in proteine, amidon rezistent si antinutrienti, care incetinesc digestia carbohidratilor.

Nu rata nici: Alimentatie sanatoasa: 5 gustari care iti restarteaza creierul

Image by RitaE from Pixabay

Exit mobile version