Sfatulparintilor.ro

Beneficiile hreanului. Ce boli vindeca si cand este contraindicat

Beneficiile hreanului

Beneficiile hreanului asupra sanatatii sunt binecunosute. Leguma este plantata la inceputul primaverii sau toamna tarziu si prospera in medii mai reci.

Hreanul este mai mult decat o leguma radacinoasa aromata.

Hreanul contine un compus chimic numit sinigrina care contribuie la reducerea inflamatiei prin blocarea sau schimbarea partilor sistemului imunitar care cauzeaza inflamatia. Sinigrina ajuta la ameliorarea simptomelor aterosclerozei, desi trebuie facute mai multe cercetari inainte de a trage concluzii certe.

Te mai poate interesa: Uimitor! Ce se intampla daca consumi hrean dimineata, pe burta goala

Beneficiile hreanului si lupta lui impotriva daunelor celulare

Radacina de hrean este bogata in mod natural in antioxidanti, care te pot ajuta sa iti protejezi corpul de daunele celulare prin atasarea lor la radicalii liberi.

Studiile timpurii sugereaza, de asemenea, ca hreanul poate preveni cresterea celulelor cancerului de colon, plamani si stomac.

Sanatatea respiratorie, printre beneficiile hreanului

Daca ai mai mancat hrean, probabil ca esti familiarizat cu senzatia de arsura unica pe care o poate declansa in nas, gat si sinusuri. Hreanul poate ajuta de fapt sanatatea respiratorie.

Un studiu a aratat ca un supliment care contine hrean uscat trateaza eficient infectiile sinusale si bronsita. Cu toate acestea, trebuie facute mai multe cercetari pe acest subiect.

Benficiile hreanului in nutritie

Hreanul contine o serie de substante nutritive importante, inclusiv: calciu, magneziu, folati, vitamina C si zinc. Probabil ca sunteti cel mai familiarizat cu hreanul, ca un condiment picant servit adesea cu friptura sau un sandwich cu carne de vita. De asemenea, este adesea folosit in sosuri pentru a le da o „lovitura” de caldura.

Citeste si: Dieta cu hrean. Secretul unei talii cu 8 cm mai subtire in doar o luna

Efecte secundare posibile ale hreanului

Hreanul vine cu mai multe reactii adverse posibile, pe care ar trebui sa le urmaresti. Efectele secundare potentiale ale hreanului includ iritarea tractului digestiv la copii sub 4 ani, iritarea tractului digestiv a persoanelor cu ulcer gastric sau intestinal, boli inflamatorii intestinale, infectii in tractul digestiv sau alte boli digestive.

Photo by Bicanski on Pixnio

Exit mobile version