Sfatulparintilor.ro

8 gustari delicioase pe care copiii le vor iubi

gustari delicioase

Va prezentam cateva retete de gustari delicioase, pe care copiii le vor iubi. Se fac rapid si sunt foarte sanatoase.

Rulouri calde cu banane

Sunt simple de facut si bogate in vitamine. Unge o tortilla cu unt de arahide, pune o banana in mijloc si ruleaza, apoi tine-le la cuptor, cat sa se incalzeasca putin. Rulourile sunt cremoase in mijloc si crocante la exterior.

Acadele cu fructe

Copiii iubesc acadelele si le poti ocoli cu succes pe cele din comert preparandu-i in casa ceva sanatos. Foloseste betigase de inghetata in varful carora sa pui fructe proaspete.

“Cartofi prajiti”

Cartofii prajiti nu sunt cea mai sanatoasa varianta, insa copiii ii iubesc. Ii poti “pacali” insa cu o gustare mult mai buna: cartofii dulci copti, insa taiati exact ca pentru prajit. Doar ca nu ii bagi in baie de ulei, ci in tava la cuptor, pe foaie de copt.

Citeste si: Simplu si delicios: 10 gustari ideale pentru mamicile care alapteaza

Rulouri cu mango

Mango este un fruct plin de vitamine. Cu un cutin special, taie felii subtiri de mango, pe care apoi sa le rulezi pentru a obtine suluri delicioase si sanatoase.

Mozzarella pane

Iata un preparat pe care il vor iubi si copiii, dar si adultii. Taie fasii se mozzarella pe care le treci apoi printr-un amestec de ou si pesmet (asemanator celui pentru snitele). Asaza-le in tava pe hartie de copt si da-le la cuptor pana se rumenesc.

Nachos cu mere si unt de arahide

Taie merele felii mai groase si savureaza-le alaturi de unt de arahide. Combinatia de gusturi va fi pe placul tuturor membrilor familiei.

Te mai poate interesa si: 15 idei de gustari sanatoase cu 150 de calorii

Chipsuri de mere cu scortisoara

Cu un cutit special, taie feliile de mere subtiri, stropeste-le din belsug cu scortisoara, apoi pune-le in tava pe hartie de copt si tine-le pana cand se rumenesc.

Quesadilla cu banane si unt de arahide

Pentru a le prepara ai nevoie de banane, fulgi de ciocolata, unt de arahide si tortilla. Unge foaia cu unt de arahide, asaza feliile de banana si presara fulgii de ciocolata, apoi impatureste dupa preferinte.

Daca ai si tu retete delicioase de gustari pentru copii, ni le poti trimite aici.

foto: pixabay.com

Exit mobile version