Sfatulparintilor.ro

7 diete controversate. Argumente pro si contra

diete controversate

Foarte multa lume este in cautarea dietei perfecte, care sa duca la pierderea rapida a kilogramelor in plus. Iata care sunt cele mai controversate 7 diete, cu argumente pro si contra sustinute de Alexandra Caspero, medic nutritionist din Sacremento California.

1. Dieta cu lamaie

Dieta este utilizata de zeci de ani si are o multitudine de versiuni. Toate presupun inlocuirea unei mese cu suc de lamaie, amestecat cu sirop de artar si boia de ardei iute. Aceasta este o bautura diuretica ce va contribui la pierderea unui surplus de kilograme. Insa acesta eliminare se face numai din cantitatatea de apa din organism sau din scaderea masei musculare. Iar asta sigur nu-ti doresti. In plus, imediat ce vei trece din nou la alimentia obisnuita, vei pune imediat la loc kilogramele pierdute.

2. Dieta mancare de bebelusi

Daca un bebelus poate creste cu o astfel de mancare, de ce ti s-ar intampla ceva rau, nu? Cu toate acestea, tu nu esti un bebelus. Esti un adult care are nevoie de hrana adecvata conformatiei sale. O astfel de dieta nu-ti aduce aportul optim de vitamine si nutrient necesare unui organism adult.

3. Dieta cu supa de varza

Este reteta de slabit a bunicii. Consumata de doua-trei ori pe saptamana, impreuna cu cateva alimente scazute in calorii precum – banana si latpele degresat – supa de varza ar trebui sa faca minuni. De slabit slabesti, dar numai pentru ca nu mananci foarte multe calorii si nici proteine. In schimb, varza baloneaza.

4. Dieta raw

Orice nutritionist iti va recomanda sa renunti la mancarurile nesanatoase si sa adaugi in dieta ta mai multe fructe si legume. Dieta raw insa interzice mancarea gatita si procesata. Adeptii dietei raw spun ca prin gatire se pierd o multitudine de vitamine si nutrienti. Desi in mare parte aceasta explicatie este foarte adevarata, totusi, prin gatire legumele au o multime de fibre, vitamine si minerale. De altfel, prin gatire se distrug bacteriile. Un alt inconvenient al dietei raw este durata mare de preparare a alimentelor: hidratare/deshidratare, maruntire, taiere, germinare, inmugurire, stoarcere, macinare etc.

5. Dieta alcalina

Dieta alcalina presupune eliminarea din alimentatia curenta a carnii, lactatelor, dulciurilor, cafea, alcool, alimente procesate. In schimb ar trebui sa se consume mai multe legume, fructe, nuci si seminte. Dieta are multe puncte forte, aducand un aport optim de proteine, vitamine si nutrienti. Specialistii spun insa ca o astfel de dieta nu influenteaza nivelul pH-ului.

6. Dieta pe grupe de sange

Dieta pe grupe pe sange presupune consumarea alimentelor potrivite pentru fiecare grupa sangvina. Peter D’Adamo, creatorul acestei diete, a facut o lista intreaga de alimente permise si interzise fiecarei grupe de sange in parte. Specialistii spun insa ca niciun studiu care sa demonstreze cum influenteaza grupa de sange pierderea de kilograme in plus.

7. Dieta cu grapefruit

Dieta presupune consumarea de grapefruit sau suc de grapefruit. Desi este foarte adevarat ca slabesti, acest lucru este cauzat de consumul redus de calorii (800-1000 de calorii pe zi). Unele versiuni ale dietei interzic consumul de alimente prea reci sau prea fierbinti, altele presupun separarea meselor “cu proteine” la distanta de cel putin 4 ore de mesele “cu amidon”.

De ce nu functioneaza dietele? Afla aici!

Sursa: huffingtonpost.com

Imagine de Steve Buissinne de la Pixabay
Exit mobile version