Sfatulparintilor.ro

6 secrete pentru o pizza perfecta

secrete pentru o pizza perfecta

Pizza este foarte iubita si de cei mari, si de cei mici, iar daca vrei sa mananci sanatos, atunci trebuie sa o prepari in casa.

Iata 6 secrete pentru o pizza perfecta, la tine acasa.

Secretul aluatului

La o pizza, aluatul face toti banii. Iata o reteta simpla de aluat. Ai nevoie de:

– 900 g faina

– 10 g drojdie proaspata

– 0,5 l de apa

– 10 g ulei vegetal sau de masline

– 20 g sare de mare, macinata fin.

Framantarea aluatului este foarte importanta. Daca vrei un aluat pufos, cerne faina inainte de utilizare. Intr-un bol amesteca drojdia cu apa rece. Cand este complet dizolvata, adauga jumatate din faina. Framanta bine pentru a nu face cocoloase. Apoi adauga si cealalta parte din faina, sarea si framanta consistent.

Aluat pizza. Secretele unui aluat de pizza ca la pizzeriile celebre

Secretul uleiului

Pentru ca aluatul sa fie mai elastic, adauga ulei de masline. Transfera aluatul pe o suprafata curata de lucru si framanta pana cand nu mai este lipicios.

Secretul framantatului

Imparte aluatul in mai multe bucati si lasa-le sa creasca la temperatura camerei aproximativ o ora. Bucatile de aluat ar trebui sa-si dubleze volumul.

Indinde aluatul cu mana cat de subtire poti. Presara faina peste aluat si intinde cu mana dinspre mijloc spre margini. Poti tine o mana pe mijlocul aluatului, iar cu cealalta sa intinzi spre margini. Marginile le poti lasa mai groase pentru a face crusta.

Secretul pizzei crocante

Unge tava cu ulei de masline si presara faina pentru a impiedica pizza sa se lipeasca. Adauga ingredintele preferate peste aluat si baga pizza la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 10 minute.

Curiozitati despre pizza. Ce nu-ti spune baiatul de la pizza. BONUS: Reteta de pizza greceasca

Secretul sosului

La o pizza de marime medie, nu adauga mai mult de trei linguri de sos de pizza. Atentie, sosul nu ar trebui sa fie prea lichid, caci altfel pizza va fi umeda. In locul traditionalului sos de rosii mai poti folosi foarte bine smantana, humus sau sos pesto.

Secretul ingredientelor

Nu folosi mai mult de 4 ingrediente la o pizza. Ele nu ar trebui asezate unul peste altul, ci unul langa altul, astfel incat sa formeze un singur strat. Nu este nevoie ca ingredientele sa acopere intreaga suprafata a aluatului, caci branza gratinata o va acoperi cu siguranta. Poti adauga si ierburi proaspete deasupra pizzei pentru un plus de savoare.

Retete delicioase de pizza gasesti aici.

Imagine de -Rita-👩‍🍳 und 📷 mit ❤ de la Pixabay

Exit mobile version