Sfatulparintilor.ro

5 greseli pe care le fac oamenii care vor sa slabeasca. Este si cazul tau?

greseli pe care le fac oamenii care vor sa slabeasca

Scaderea in greutate pare ceva extrem de simplu. Mananci mai putin, faci mai multa miscare si surplusul de kilograme dispare.

Adica: Mancat mai putin + Sport = Scadere in greutate.

Exista ceva adevar in formula de mai sus, insa lucrurile nu sunt asa de simple. De fapt, aceasta ecuatie ii poate determina pe oameni sa faca unele din cele mai intalnite greseli cand este vorba de eliminarea surplusului de kilograme – motiv pentru care nu obtin rezultatele la care viseaza.

Nu manaca suficient

Cea mai intalnita abordare de scadere in greutate este restrictia calorica. Oamenii au auzit ca exista 3.500 de calorii in 450g de grasime si au tras concluzia ca data elimina 3.500 de calorii, vor scapa si de 450g de grasime din organismul lor.

Insa adevarul nu este deloc asa. Organismul este mult mai complex decat sa urmeze planul „calorii intrate – calorii iesite” de scadere in greutate. Nu esti o ecuatie matematica.

Nu rata nici: Cura de slabire. Ce greseli sa eviti. Mituri care iti fac rau. De ce sa nu te infometezi

Mananci prea mult

Sa mananci prea putin sau sa mananci prea mult – ambele variante te impiedica sa dai jos surplusul de kilograme.

Consumul prea multor calorii este principala cauza pentru care o treime din oamenii moderni sunt supraponderali. Multi oameni nu stiu cat inseamna prea multa mancare.

Chiar si atunci cand numeri fiecare calorie consumata poti manca prea mult (sau prea putin).

Te supraantrenezi

Cate persoane n-au ajuns sa creada ca in lupta cu kilogramele „fara durere nu obtin nimic”?

Insa miscarea este un stres fizic, de obicei unul pozitiv, insa atunci cand se combina cu alte stresuri din viata ta rezultatele vor fi dezastruoase. Daca ai un job stresant, o relatie stresanta, stres financiar, stres de mediu, atunci organismul tau nu poate gestiona inca o situatie stresanta.

Adaugarea unor exercitii intense poate face corpul sa intre in starea de oboseala suprarenala ceea ce impiedica arderea grasimilor indiferent de cat de multa miscare faci.

Esti deshidratat (si nu stii)

Unul dintre primele lucruri cand incepi lupta cu scaderea in greutate este sa-ti monitorizezi consumul de apa.

Deshidratarea este inselatoare intrucat corpul nu-ti trimite semnale puternice cand are nevoie de apa. Da, s-ar putea sa-ti fie sete din cand in cand insa atunci te afli in punctul in care esti deshidratat masiv. Nu trebuie sa lasi setea sa-ti spuna cand trebuie sa te hidratezi.

Este chiar o asa de mare problema deshidratarea? DA!

Celulele deshidratate sunt obligate sa aiba o rata metabolica scazuta, ceea ce inseamna ca metabolismul intregului organism incetineste. Adica atunci cand esti deshidratat arzi mai putina grasime decat ar trebui.

Nu rata nici: 6 greseli pe care le faci cand tii cura de slabire

Te bazezi doar pe memorie

Pixul si hartia vor depasi, de fiecare data, cea mai buna memorie. Dar incearca sa-ti amintesti ce-ai mancat la praz joia trecuta sau cand ai mers la culcare marti acum doua saptamani. S-ar putea sa nu mai stii.

Scaparile de meroie ingreuneaza scaderea in greutate pentru ca nu stii ce actiuni ai intreprins si mai ales ce rezultate ai obtinut in urma lor.

Scrie un plan si inregistreaza rezultatele pentru ca doar asa vei sti ce functioneaza si ce nu. Daca nu planifici si nu inregistrezi nu o sa-ti maximizezi rezultatele.

Sursa: popsugar.com

foto: pixabay.com

Exit mobile version