Sfatulparintilor.ro

25 de filme romantice la care să te uiți de Ziua îndrăgostiților

filme romantice

Vrei să petreci Ziua Îndrăgostiților alături de persoana iubită, acasă, liniștiti, într-o atmosferă romantică? Ai în plan și vizionarea unor filme de dragoste? Dacă da, îți lăsăm mai jos o listă care să te inspire!

Vizionare plăcută și Happy Valentine’s Day!

Iată 25 de filme romantice la care să te uiți de Ziua îndrăgostiților

The Notebook – Jurnalul (2004)

O listă de filme romantice pentru Ziua Îndrăgostiților care să nu include și The Notebook? E imposibil! Cine ar îndrăzni să facă asta? Ryan Gosling și Rachel McAdams joacă rolul lui Noah și, respectiv, Allie. Se îndrăgostesc, dar povestea lor de dragoste nu este lipsită de încercări și belele. Sfârșitul sfâșietor, dar perfect, te va face să-ți dea lacrimile.

Before Sunrise/ Before Sunset/ Before Midnight – Înainte de răsărit/Înainte de apus/ Înainte de miezul nopții (1995/2004/2013)

Trilogia Înainte de răsărit este unul dintre cele mai emblematice filme din istoria Hollywood-ului, Jesse (Ethan Hawke) și Celine (Julie Delpy) devenind emblem ale filmelor romantice.

Primul film se concentrează pe protagoniștii care se plimbă prin Viena toată noaptea, își vorbesc și se îndrăgostesc încet. A doua poveste are loc nouă ani mai târziu, la Paris, unde se reîntâlnesc, iar partea finală în Grecia, unde rămân să trăiască fericiți pentru totdeauna. Filmul surprinde perfect esența adevărată a romantismului, simplitatea sa și ceea ce reprezintă de fapt.   

Notting Hill (1999)

Acest film nu are nevoie de nicio prezentare și a fost declarat de nenumărate ori, cel mai bun film romantic din toate timpurile. Amplasată la Londra, povestea se învârte în jurul unui proprietar englez de librărie (Hugh Grant) și al unei celebre actrițe americane (Julia Roberts), și despre modul în care se îndrăgostesc încet, dar sigur, unul de celălalt.

Casablanca (1942)

S-au făcut multe filme despre dragostea în timp de război, dar nimic nu detronează Casablanca. Ingrid Bergman și Humphrey Bogart au dat tot ce-au avut mai bun și s-au asigurat ca personajele lor, Rick Blaine și Ilsa Lund, vor rămâne în inimile și mințile publicului pentru totdeauna. Filmul este considerat perfect si a fost declarant cel mai bun film de la Hollywood al tuturor timpurilor de către renumitul critic Leonard Maltin.

Te mai poate intersa: 10 filme care iti vor deschide mintea. Trebuie sa le vezi si tu!

About Time – Era și timpul (2013)

Este filmul perfect pentru a viziona împreună cu partenerul tău în timp ce vă relaxați împreună acasă. Domhnall Gleeson și Rachel Mcadams sunt perfecți și își pun sufletul în acest film. Tim și Mary au gravat fără efort povestea lor de dragoste în inimile noastre.

Love, Simon – Cu dragoste, Simon (2018)

Elev de liceu, Simon Spier are un secret major pe care nu l-a spus nimănui până acum: este gay. Dar când acest secret al său amenință să iasă la iveală în fața tuturor, el trebuie să se împace cu posibilele repercusiuni și, cel mai important, trebuie să se împace cu identitatea lui.

Modul în care își gestionează propriile sentimente, se acceptă pe sine și în cele din urmă găsește că dragostea este suficient pentru a-ți topi inima.

The Big Sick (2017)

Acest film nu este o comedie romantică tipică, dar merită să-l vezi. Are la bază povestea de dragoste adevărată a lui Kumail Nanjiani și a soției sale, Emily V. Gordon. Kumail Nanjiani (care se joacă pe sine) se îndrăgostește de Emily Gardner (interpretată de Zoe Kazan). Lucrurile complică teribil când ea intră în comă din cauza unei boli inexplicabile, iar el trebuie să se împace cu sentimentele sale reale și să se confrunte cu familia lui și a ei. Toate în același timp.

To All the Boys I’ve Loved Before (2018)

Lana Condor o joacă pe Lara Jean și Noah Centineo îl joacă pe Peter Kavinsky în această poveste drăguță de dragoste de liceu. Lara este timidă prin excelență, iar Peter este un sportiv chipeș și cel mai popular băiat din școală. Când Lara era mai mică, obișnuia să le scrie scrisori secrete băieților de care era îndrăgostită, dar nu le trimitea niciodată prin poștă și le ținea într-o cutie în dulapul ei. Când scrisorile de dragoste sunt expuse accidental, începe ”dezastrul”.

Me Before You – Înainte să te cunosc (2016)

Acest film te va face să râzi și să plângi în același timp. Vei afla povestea unui bărbat paralizat care se îndrăgostește de cea care are grijă de el. Performanțele emoționante ale Emiliei Clarke și Sam Claflin fac din acest film unul dintre cele mai bune filme romantice realizate vreodată. Felul în care povestea lor de dragoste înflorește și sfârșitul sfâșietor te vor face să iei șervețele la fiecare minut.

10 Things I Hate About You – 10 lucruri nu-mi plac la tine (1999)

Acest film este una dintre cele mai memorabile comedii romantice din anii ’90. Kat Stratford (Julia Stiles) se întâlnește cu Patrick Verona (Heath Ledger) și se îndrăgostesc treptat unul de celălalt. Lucrurile o iau razna când se află că Patrick a fost rugat să o abordeze pe Kat de către Cameron James (Joseph Gordon-Levitt), care încerca să se întâlnească cu sora mai mică a lui Kat, Bianca (Larisa Oleynik). Doar că tatăl fetelor nu voia ca Bianca să aibă iubit înaintea surorii mai mari. Chimia dintre personajele lui Stiles și Ledger este electrizantă și hilară în același timp.

Love Actually – Pur și simplu dragoste (2003)

Love Actually a stârnit întotdeauna cu opinii contradictorii. Unii îl iubesc așa cum este, iar alții îl urăsc din cauza elementelor regresive și problematice din el. O comedie romantică pe care trebuie să o vezi pentru a-ți forma propria părere.

Te mai poate interesa: 14 filme despre importanta valorilor de familie

Titanic (1997)

James Cameron ne-a oferit cea mai populară pereche din toate timpurile. Titanic a fost lansat în 1997, dar încă are capacitatea de a te face să plângi de fiecare dată când îl vezi. Plus „My Heart Will Go On” al lui Celine Dion! Nu uita de șervețele.

The Age Of Adaline – Secretul lui Adaline (2015)

Blake Lively o interpretează pe Adaline Bowman, o femeie născută în secolul al XX-lea. În urma unui accident căruia îi supraviețuiește miraculos, Adaline nu mai îmbătrânește. După ce a petrecut mulți ani singură și izolată de lume, femeia îl întâlnește pe Ellis Jones (Michiel Huisman) de care se îndrăgostește. Dar viața ei veșnică se complică.

Bridget Jones’s Diary – Jurnalul lui Bridget Jones (2001)

Nicio listă de filme de Ziua Îndrăgostiților nu este completă fără această comedie romantică clasică. Una dintre cele mai populare și notabile interpretări ale lui Renee Zellweger. Ea o joacă pe Bridget Jones, care ține un jurnal personal. Scrie în el în fiecare zi și îl tratează ca pe cea mai bună prietenă a ei. Tot ce vrea să facă este să lucreze cu ea însăși și să-și găsească iubirea vieții într-un an.

Crazy, Stupid Love – A naibii dragoste (2011)

Viața lui Cal Weaver (Steve Carrell) se prăbușește când soția lui, care este iubirea vieții lui, dezvăluie că are o aventură cu colegul ei și vrea să divorțeze de el. Atunci îl întâlnește pe Jacob (Ryan Gosling), un bărbat extrem de chipeș care știe să manipuleze femeile. Ei devin prieteni rapid, iar Jacob îl ajută pe Cal să-și redescopere bărbăția și, de asemenea, îi oferă o schimbare sexy.

Dirty Dancing – Dans murdar (1987)

E cineva care să nu fi vizionat acest film romantic și să nu fi încercat să replice măcar o dată acea mișcare de dans celebră? Când Frances „Baby” Houseman (Jennifer Grey) petrece o vară în stațiunea Catskills cu părinții ei, ea se îndrăgostește irevocabil de Johnny Castle (Patrick Swayze), instructorul de dans al taberei. Ceea ce urmează este o iubire care merge împotriva oricăror șanse și iese triumfătoare.

A Star Is Born – S-a născut o stea (2018)

Frumușelul Bradley Cooper îl joacă pe Jack, iar multitalentata Lady Gaga o joacă pe Ally în această tragică poveste de dragoste. Când Jack o descoperă din întâmplare pe Ally, o cântăreață în derivă, și o ajută să-și atingă adevăratul potențial, acesta stabilește cursul pentru una dintre cele mai romantice și sfâșietoare povești de dragoste din toate timpurile. Acest film îți umple inima de dragoste, doar pentru a-l spulbera într-un milion de bucăți în următoarea secundă.

When Harry Met Sally – Când Harry a cunoscut-o pe Sally (1989)

Harry și Sally se întâlnesc când ea acceptă să-l lase la New York, după ce a absolvit Universitatea din Chicago. Ei continuă să tot întâlnească întâmplător și devin încet prieteni apropiați, deoarece amândurora le place să aibă cel mai bun prieten de sex opus. Filmul urmărește modul în care această prietenie se transformă într-o dragoste profundă.

Pretty Woman – Frumușica (1990)

Edward Lewis (Richard Gere) este un om de afaceri de succes și foarte bogat, care are nevoie să aibă o femeie frumoasă pe braț în orice moment, mai ales când participă la cine și petreceri corporatiste. Așa o întâlnește pe Vivian Ward (Julia Roberts), o escortă pe care o angajează pentru o săptămână și să fie alături de el 24/7. Încep să petreacă mult timp împreună și încetul cu încetul se îndrăgostesc. Iar restul, după cum spun ei, este istorie.

Serendipity – Noroc în dragoste (2001)

John Cusack și Kate Beckinsale se întâlnesc întâmplător, se îndrăgostesc profund, apoi se despart. Ani mai târziu, încep să se caute unul pe celălalt, pentru că, în adâncul sufletului lor, cred că sunt meniți să fie împreună. Acest film a revoluționat sensul cuvântului „serendipity” și a dat speranță tuturor îndrăgostiților din întreaga lume că oamenii care sunt meniți să fie împreună își vor găsi întotdeauna drumul înapoi unul la altul.

Sweet Home Alabama – Casă, dulce casă (2002)

Melanie Carmichael (Reese Witherspoon) are viața perfectă în New York, ca designer de modă de succes. Când logodnicul ei frumos și bogat, Andrew (Patrick Dempsey) o cere în căsătorie, ea este fericită, dar nervoasă în același timp. Motivul? Ea este căsătorită încă cu iubitul ei din copilărie, Jake (Josh Lucas). Dar acesta nu a semnat niciodată actele de divorț pe care i le-a trimis, cu șapte ani în urmă. Așa că trebuie să se întoarcă în Alabama pentru a îndrepta lucrurile. Ceea ce urmează este conștientizarea că viața ei în sud, în Alabama, a fost întotdeauna perfectă și mai fericită decât viața ei din New York.

The Proposal – Vrei să te însori cu mine? (2009)

Când șefa lui Andrew (Ryan Reynolds), Margaret (Sandra Bullock) este amenințată că va fi deportată în Canada, ea îl imploră să se căsătorească cu ea pentru a evita deportarea. El este de acord și o duce în orașul natal și la casa din copilărie, unde locuiește familia lui. Bullock și Reynolds sunt fabuloși în această comedie romantică, așa că nu o rata!

Breakfast At Tiffany’s – Mic dejun la Tiffany (1961)

Holly Golightly (Audrey Hepburn) continuă să viziteze magazinul ei preferat și faimos de bijuterii, Tiffany’s din nou și din nou. După o astfel de vizită, ea își vede frumosul și fermecătorul vecin Paul Varjak (George Peppard) și se îndrăgostește rapid de el. Chiar dacă amândoi se îndrăgostesc încet unul de celălalt, nu-și dezvăluie trecutul tulburător. A numi acest film un clasic este un eufemism, pentru că este ceva chiar mai mult decât atât. Este legendar.

A Walk To Remember – O iubire de neuitat (2002)

Când Landon (Shane West) o întâlnește pe Jamie (Mandy Moore), nu știa că viața lui se va schimba. Chiar dacă sunt drastic opuși, dragostea înflorește și se îndrăgostesc unul de celălalt. Cu toate acestea, lumea lui se prăbușește când Jamie este diagnosticat cu leucemie și mai are doar puțin timp. Acesta este un lacrimogen absolut și te va face să plângi, dar îți va oferi și speranța că dragostea este într-adevăr cea mai puternică emoție care există.

You’ve Got Mail – Ai Primit E-mail (1998)

Joe Fox (Tom Hanks) deține un lanț de librării și se îndrăgostește de Kathleen Kelly (Meg Ryan), online. Când librăria ei este amenințată să se închidă, nu se știa că responsabilă este chiar compania lui Joe!

sursa: themindsjournal.com

foto: Depositphotos.com

Exit mobile version