Sfatulparintilor.ro

Semnificatia numelui Sorin. Cum s-a format acest nume

Semnificatia numelui Sorin - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - boy-183306_1920

Cand trebuie sa alegi numele copilului tau iti trec prin cap multe variante. Si pentru ca nu este usor, azi vorbim despre semnificatia numelui Sorin.

Sorin este forma masculina a numelui Sorina si potrivit atestarilor istorice, exista de acum cateva sute de ani. Cercetatorii considera ca acesta s-a format pe baza substantivului „soare”, cuvant care se regaseste in traditia noastra atat ca prenume, cat si ca nume de familie.

Din aceeasi familie mai fac parte si nume ca Sorescu, Sorona sau Soreni. Sorina este corespondentul feminin al lui Sorin, insa mai exista si alte cateva variante, destul de apropiate, cum ar fi Sorela, Sorana, Sorica, Sorita.

Ele au, insa, ca radacina, substantivul „sora” (in Moldova, sora lui Stefan cel Mare purta numele de Sora). Toate aceste prenume feminine nu se gasesc in onomastica popoarelor vecine, exceptie facand zona maghiarilor, care a imprumutat numele de Sorina si l-a adaptat, rezultand numele de Szorina.

Unii lingvisti considera ca numele de Sorin provine din limba franceza din Sorine, Sorel sau Soret (raspandite in Franta, insa, ca nume de familie), care deriva de la „Saur”, la origine un supranume care se traduce prin „rosu inchis”.

Citeste si: Semnificatia numelui Cezar, vezi de unde vine si ce inseamna

Semnificatia numelui Sorin. Calitati si defecte

Semnificatia numelui Sorin arata ca barbatul care are acest nume are si o anumita carisma, ceea ce este fara indoiala foarte interesant.

De asemenea, Sorin este un individ sociabil, grijuliu si comunicativ, care este destul de extrovertit. Este dedicat justitiei si este pregatit sa faca eforturi mari pentru a avea pace.

Te mai poate interesa si: Semnificatia numelui Ionut. Calitati si defecte ale persoanelor cu acest nume

Sorin in copilarie

Familia are o influenta foarte mare asupra unui copil cu numele Sorin. Semnificatia numelui Sorin spune ca el este un copil sensibil si problemele parintilor ii pot provoca suferinta.

Bland, afectuos, bun si amabil, el devine de la o varsta frageda independent si responsabil pentru cei dragi.

Alte peste 1000 de variante de nume de baieti, de la A la Z, gasesti aici.

Imagine de Sarah Martin de la Pixabay

Exit mobile version