Sfatulparintilor.ro

Semnificatia numelui Sebastian. Forme si diminutive

Semnificatia numelui Sebastian - sfatulparintilor.ro - todd-cravens-AI7zyhl20ak-unsplash

Semnificatia numelui Sebastian provine din numele grecesc Sebastianos (Σεβαστιανός) care inseamna „din Sebastia”. Sebastia era numele orasului cunoscut acum sub numele de Sivas, situat in portiunea centrala a ceea ce este acum Turcia.

In Europa de Vest numele vine prin intermediarul latinizat Sebastianus.

Numele orasului este derivat din cuvantul grecesc “sebastos” care inseamna „venerabil”, care provine din sebas („uimire, veneratie, frica”), la randul sau de la verbul sebomai („simti uimire, scrupule, rusineaza-te”).

Citeste si: Semnificatia numelui Darius, origini indepartate pentru un nume de rege

Semnificatia numelui Sebastian pentru crestini

Sebastian a devenit un nume folosit pe scara larga, deoarece era numele Sfantului Sebastian, un martir crestin din secolul al III-lea.

Actiunile sale de propavaduire a crestinismului si marturisirea credintei in Mantuitor au dus la condamnarea lui la moarte prin sagetare. Deoarece supravietuieste sagetilor, trupul lui Sebastian a fost batut cu ciomege si taiat in bucati.

Sfantul Sebastian este un sfant crestin pomenit de Biserica Ortodoxa si de cea Greco-Catolica in ziua de 18 decembrie, iar de Biserica Romano-Catolica si de Bisericile Evanghelice-Lutherane pe 20 ianuarie.

Te mai poate interesa si: Semnificatia numelui Bogdan. Vezi de unde vine numele si ce il caracterizeaza

Semnificatia numelui Sebastian in toate colturile lumii

Semnificatia numelui Sebastian este speciala si asa popularitatea acestui nume frumos a crescut in diferite tari. In Statele Unite, acesta a fost cel de-al 98-lea nume popular pentru baietii nascuti in 2008.

De asemenea, numele Sebastian este des intalnit in Anglia, Tara Galilor, Suedia, Norvegia, Chile si Australia. Poreclele obisnuite pentru numele Sebastian includ Seb, Bas, Bash si Sebby / Sebbie.

Numele Sebastian are diferite forme in toate colturile lumii. Sebastian este „Bastian” (germana), „Seppi”, „Seppo” (finlandeza), „Sebastijan” (croata, slovena) sau „Bastiaan” (olandeza).

De asemenea, Sebastian este „Sébastien”, „Bastien” (franceza), „Sebestyén” (maghiara), „Sebastiano” (italiana), „Sebastião” (portugheza), „Sevastian”, „Sevastyan” (rusa),”Sebastjan”, „Boštjan” (slovena) si „Sebastián” (spaniola).

Semnificatia numelui Sebastian- ce vedete poarta acest nume

Sebastienii celebri includ actorul Sebastian Cabot, compozitorul Johann Sebastian Bach, atletul Sebastian Coe sau autorul britanic Sebastian Faulks.

Alte NUME DE BAIETI si semnificatiile lor gasesti aici.

Photo by Todd Cravens on Unsplash

Exit mobile version