Sfatulparintilor.ro

Semnificatia numelui Narcis. Legenda din mitologia greaca

Semnificatia numelui Narcis - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - little-boy-2796256_1280

Semnificatia numelui Narcis din numele grecesc antic „Nárkissos”, care la randul sau deriva din „narke” care inseamna „amorteala”,”toropeala”, ”somn”.

Semnificatia numelui Narcis si povestea lui din mitologia greaca te poate convinge sa alegi acest nume pentru baiatul tau. Este un nume vechi, dar care nu s-a demodat niciodata.

Citeste si: Semnificatia numelui Cezar, vezi de unde vine si ce inseamna

Narcis, renumit pentru frumusete. Se spune semnificatia numelui Narcis

In mitologia greaca, Narcis era un vanator de pe teritoriul Thespiae din Beotia, care era renumit pentru frumusetea sa. Era extrem de mandru, in sensul ca ii dispretuia pe cei care il iubeau.

Nemesis a vazut acest lucru si l-a atras pe Narcis intr-o piscina unde si-a vazut propria reflexie in apa si s-a indragostit de el, fara sa-si dea seama ca era doar o imagine. Incapabil sa paraseasca frumusetea reflectarii sale, Narcis a murit uitandu-se la el continuu.

Nemesis era zeita razbunarii care pedepseste crimele, conservand si supraveghind ordinea si echilibrul in univers sub raportul moral, prin cantarirea riguroasa a fericirii si nenorocirii umane.

Legenda spune ca Narcis s-a transformat intr-o narcisa, dupa moartea sa,

O alta legenda spune ca frumosul Narcis avea o sora geamana, care se numea Narcisa si care a murit inecata intr-un lac. Intr-o zi, Narcis a mers la acel izvor sa bea apa si atunci si-a vazut reflexia. A crezut ca din apa il priveste sora lui si nu a mai plecat din acel loc. Moare de durere langa apa pentru ca nu poate ajunge la ea si se transforma intr-o floarea numita narcisa.

Te mai poate interesa si: Semnificatia numelui Darius, origini indepartate pentru un nume de rege

Semnificatia numelui Narcis in credinta

Sfantul Narcis al Ierusalimului a fost un prim patriarh al Ierusalimului. El este venerat ca sfant atat de Bisericile occidentale, cat si de cele orientale.

In Biserica Romano-Catolica, Narcis este sarbatorit pe 29 octombrie, in timp ce in Biserica Ortodoxa de Est este sarbatorit pe 7 august.

Alte NUME DE BAIETI si semnificatiile lor gasesti aici.

Imagine de James Timothy Peters de la Pixabay

Exit mobile version