Sfatulparintilor.ro

Alimentatia copilului de 1 an: Idei de mese sanatoase

Alimentatia copilului de 1 an - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - food-3245382_1920

Alimentatia copiilor este un capitol foarte important, mai ales dupa inceperea diversificarii. Copiii au nevoie de vitamine si minerale pentru o crestere si dezvoltare armonioasa, insa nu multi dintre ei sunt receptivi la alimentele noi. Iar mamele cauta idei noi pentru a introduce cu succes in alimentatia copilului de 1 an tot ceea ce micutii au nevoie. Cu putina planificare si creativitate, vei reusi sa cuprinzi in alimentatia copilului tau mancaruri sanatoase. Iata ideile noastre care iti vor putea fi de ajutor.

Alimentatia copilului de 1 an: Micul dejun

Am tot vorbit despre importanta micului dejun, atat pentru copii cat si pentru adulti. Obisnuieste-ti copilul sa manance dimineata ceva sanatos si hranitor. Ce trebuie sa cuprinda acesta: lapte, lapte cu cereale integrale, iaurt, supa de mazare, omleta, paine, branza, macaroane, fructe si legume moi, fierte sau gratinate.

Citeste si: Cum ii faci rau copilului tau cu mana ta. Top 5 greseli de alimentatie

Alimentatie copii: La pranz

Odata inceputa alimentatia diversificata, e clar ca orezul si pestele sunt incluse in meniu. Asa ca un pranz delicios cu cateva bucatele de peste si orez este ideal. Un sandvis cu peste sau crochete facute din peste pot fi, de asemenea, o idee de pranz. Nu uitati de fructe precum: mar, banana, pepene, para, fructe de padure. Incercati, totusi, sa indepartati coaja tare si semintele, acolo unde este cazul.

Alimentatia copilului de 1 an: Cina

Pentru un copil de un an, o cina sanatoasa poate insemna paste cu chiftelute, piept de pui cu legume, mazare la cuptor, tocanita de legume, supa, peste sau preparate din carne tocata sau carne slaba. Asigurati-va ca bucatelele de carne sunt suficient de bine maruntite pentru a evita inecarea si sufocarea.

Nu rata nici: Alimentatie bebelusi: Cele mai mari 5 frustrari in hranirea bebelusilor

Alimentatie copii: Gustari

Gustarile pot include produse lactate, iaurt cu fructe (preparat in casa), budinci cu fructe (preparate in casa, nu din comert), piure de fructe, clatite  cu sos de mere, suc de rosii sau orice alte legume.

Lasa copilul sa se hraneasca singur si nu-l forta sa manance anumite alimente. Fa in asa fel incat sa nu-si dea seama ca un suc sau un fel de mancare are ceva ce nu i-a placut. Poti aranja un platou cu fructe si legume astfel incat sa-i incante privirea si sa fie tentat sa guste. Si daca nu vrea si nu vrea un anumit lucru, poti gasi alte alimente la fel de sanatoase si hranitoare cu care-l poti convinge mai usor.

Imagine de 泊悦 枫美 de la Pixabay

Exit mobile version