Ultimele

5 situatii cand femeile spun NU desi ar trebui sa spuna DA

Relatii & Cuplu » Stiri » 5 situatii cand femeile spun NU desi ar trebui sa spuna DA
situatii cand femeile spun NU

Miscarea feminista a fost un lucru minunat: in decursul a numai cateva generatii a schimbat mentalitatea publica de la femeia proprietatea barbatului la femeia egala barbatului. Femeile au curajul sa spuna nu discriminarii, excluderii, inechitatii ori bataii. „Nu” le-a dat putere. Insa, uneori, „da” are aceeasi putere cu „nu”.

Iata 5 situatii cand femeile spun NU desi ar trebui sa spuna DA, potrivit sheknows.com.

Chiar trebuie sa etichetezi asta?

Aceasta intrebare este pusa femeilor pentru ca ele sa se simta ca si cum se agata de nevoia de a defini o relatie. Insa chiar si la inceputul unei intalniri o femeie (ori un barbat) are dreptul sa stie ce intentii are persoana din fata sa: se gandeste la o posibila relatie pe termen lung, vrea prietenie cu beneficii ori isi doreste pur si simplu o partida de sex?

De obicei un barbat pune aceasta intrebare cand ii place sa faca amor cu femeia respectiva insa nu-si doreste nimic altceva de la ea. Insa, femeia chiar are nevoie sa stie exact in ce ape se scalda, adica da, trebuie sa puna intrebarea. Si nu pentru ca e disperata ci pentru ca merita sa fie alaturi de un barbat care o apreciaza din toate punctele de vedere. Si nu doar unul care o considera numai buna la pat si sa petreca, din cand in cand, cateva clipe alaturi de ea; ci de un barbat care, de asemenea, se bucura de mintea ei, de compania ei si care este interesat si de alte lucruri in afara de ce face in pat. Etichetarea inseamna sa vrea sa stie daca sunt amandoi pe aceeasi lungime de unda pentru a sti ce trebuie sa faca in continuare.

15 motive pentru care femeile ocolesc barbatii “draguti” si cumsecade

Pot sa te ajut?

Multe femei se grabesc sa il ia pe nu in brate chiar si atunci cand sunt intrebate de iubitii lor. Vor astfel sa le demonstreze jumatatiilor lor ca sunt puternice si independente si nu sunt deloc neajutorate. Insa multe dintre ele uita ca iubitilor lor chiar le face placere sa le ajute, nu pentru ca ar crede ca jumatatile lor nu pot face ceva singure ci pentru ca doresc ca ei sa le faca lor viata mai usoara. Cu alte cuvinte, oferirea ajutorului este o alta modalitate prin care li se spune consoartelor ca sunt iubite.

Te superi?

Aceasta poate fi o nevinovata si politicoasa intrebare daca esti de acord cu un anume comportament ori actiune sau poate fi o modalitate pasiv agresiva de a depasi o anumita limita acceptata de o femeie. Si poate fi aplicata oriunde, acasa, la birou ori la o intalnire.

De obicei, un raspuns agreabil ar fi, „bineinteles ca nu”. Insa, fa-ti timp si ia in calcul daca te deranjeaza cu adevarat ceea ce ti se cere si apoi fii onesta.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 10 august 2023