Ultimele

Cum sa mirosi frumos in zona intima

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » Cum sa mirosi frumos in zona intima
Cum sa mirosi frumos in zona intima

Nu e femeie care sa nu se fi confruntat macar odata cu un miros neplacut in zona genitala. Pe langa mirosul specific, la… parter se poate inrautati situatia si sa apara mirosuri “grele”. Acestea sunt semne ca e o problema ce trebuie rezolvata urgent.

Mirosul vaginal poate varia in functie de ciclul menstrual si devine mai intens dupa sex sau masturbare sau dupa o transpiratie abundenta. Desi pare tentant, nu incerca sa faci dusuri intime sau sa folosesti produse cosmetice intime pentru ca acestea irita zona si, in loc sa rezolvi problema, iti creezi si mai multe.

Vaginoza bacteriana este cea mai comuna infectie care duce la aparitia unui miros vaginal urat.

De asemenea, boli cu transmitere sexuala precum tricomoniaza, gonoreea, chlamydia, infectiile cu ciuperci, pot cauza mirosuri vaginale neplacute. Cand aceste mirosuri sunt insotite de scurgeri vaginale albicioase sau galbui, usturimi, mancarimi, iritatii ale vaginului, vulvei si labiilor, cel mai probabil ai de-a face cu o infectie. Daca aceste scurgeri au si sange, infectia a ajuns la organele reproducatoare si e nevoie urgenta de ingrijiri medicale.

Citeste si: 5 tipuri de mirosuri ale zonei intime si semnificatia lor

Igiena

Ca sa nu ai probleme cu mirosul vaginal, igiena este de baza. Vaginul este un ecosistem foarte bine pus la punct si orice dezechilibru il poate modifica. Sapunurile antibacteriene, baile fierbinti, parfumurile, lotiunile intime, mersul la piscina si chiar tampoanele igienice pot strica echilibrul delicat al zonei genitale. Schimbarea lenjeriei intime si spalarea doar cu apa calduta sunt suficiente pentru igiena intima. Mai pot ajuta baile caldute in care ai adaugat doua-trei cesti de otet din cidru de mere. Acesta va echilibra aciditatea de la nivelul florei vaginale si va lupta cu toxinele care cauzeaza infectia.

De asemenea, este indicat sa schimbi tampoanele igienice la fiecare 4-8 ore, in timpul menstruatiei.

Alimentatia

O alimentatie bogata in culturi active (iaurt) te poate ajuta sa echilibrezi flora vaginala. De asemenea, este indicat sa reduci consumul de carne rosie si sa cresti portiile de peste, fructe si legume.

Nu uita ca, pana la urma, vaginul miroase ca un vagin si nu ca un camp de flori. Insa daca situatia te ingrijoreaza, cere sfatul medicului.

Nu rata nici: Transpiratie vaginala abundenta? Iata ce e de facut!

Sursa: Positivemed.com

foto: Depositphotos.com

Data articol: 31 ianuarie 2023