Ultimele

5 tipuri de mirosuri ale zonei intime si semnificatia lor

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » 5 tipuri de mirosuri ale zonei intime si semnificatia lor
tipuri de mirosuri ale zonei intime

In timp ce principala preocupare a barbatilor este marimea, la femei se pune problema mirosului zonei intime.

Fiecare femeie are propriul miros intim si este putin probabil ca ceilalti oameni sa-l perceapa, explica dr. Vanessa Cullins, vicepresedinta Federatiei Americane de Planning Familial. Insa cand mirosul se schimba si devine neplacut, pot fi semenle unei boli cu transmitere sexuala, transpiratie abundenta, modificari ale pH-ului vaginal.

Iata 5 tipuri de mirosuri ale zonei intime si semnificatia lor.

1. Peste

Cauze posibile: Vaginoza bacteriana

Tratament: antibiotic

Sunt multe tipuri de bacterii care salasluiesc in zona genitala. Acestea mentin vaginul sanatos. Vaginoza bacteriana apare ca urmare a dezechilibrului intre diferitele tipuri de bacterii. Simptomele vaginozei bacteriene sunt scurgeri dense, de culoare gri, cu un puternic miros de peste (in special dupa o partida de sex) si mancarimi, explica dr. Cullins. Cere sfatul ginecologului pentru tratamentul adecvat.

2. Paine/Bere

Cauze posibile: infectie cu fungi

Tratament: antifungice

Infectia cu fungi apare cand ciuperca candida se inmulteste necontrolat. Majoritatea oamenilor au ciuperci in gura si pe intestine, iar femeile in vagin. Insa cand acestea se inmultesc prea mult, apar infectiile. Scurgerile vaginale cauzate de ciuperci au aspect branzos si sunt dense. Cere sfatul ginecologului pentru tratamentul adecvat.

Citeste si: Cum sa mirosi frumos in zona intima

3. Acru/Statut

Cauze posibile: tricomoniaza

Tratament: antibiotice

Tricomoniaza este infectia cauzata de un protozoar si este inclusa in randul bolilor cu transmitere sexuala. Infectia este insotita de scurgeri vaginale cu miros extrem de neplacut. Cere sfatul ginecologului pentru tratamentul adecvat.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 26 ianuarie 2023