Ultimele

6 intrebari si raspunsuri despre sex

Relatii & Cuplu » Educatie sexuala » 6 intrebari si raspunsuri despre sex
sex cu lumina aprinsa - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - couple-731890_1920

Pentru a avea o viata sexuala sanatoasa si implinita, trebuie sa stii cat mai multe despre sex. Cat de important sexul protejat, cand poti face sex neprotejat, ce boli cu transmitere sexuala te pandesc si multe altele.

Iata cateva intrebari si raspunsuri despre sex care iti vor fi de folos, mai ales daca esti “incepator”.

1. Care este cea mai sigura metoda de protectie?

Raspuns: Abstinenta!

Nu exista o cale 100% sigura pentru a preveni o sarcina nedorita sau o boala cu transmitere sexuala (BTS).  Prezervativul, pilulele contraceptive, dispozitivele intrauterine au doza lor de risc. Prezervativul este singura forma de protectie impotriva transmiterii virusului HIV si poate preveni sarcinile nedorite. Alte mijloace, precum pilulele contraceptive sau dispozitivele intrauterine trebuie urmarite de medicul ginecolog.

2. Care este cea mai des utilizata metoda de protectie sexuala?

Raspuns: Prezervativul!

Cea mai des utilizata metoda contraceptiva este prezervativul. Cele din latex sunt considerate eficace intrucat reduc expunerea la secretiile genitale ale partenerului cu care ai contact sexual. Insa daca nu sunt utilizate corespunzator, prezervativele au o doza substantiala de risc, atat din punctul de vedere al bolilor cu transmitere sexuala, cat si in ceea ce priveste sarcinile nedorite.

Citeste si: Cele mai bizare 15 intrebari despre sex si raspunsul oferit de sexologi

3. Te poti imbolnavi daca faci sex oral sau anal?

Raspuns: DA!

Sexul oral sau anal nu inseamna protejare impotriva bolilor cu transmitere sexuala. E adevarat, te poate feri de o sarcina, insa bolile precum herpes, gonoreea, sifilis, hepatita A, B, C si HIV se pot transmite la fel de usor prin sex oral sau sex anal.

Potrivit unei statistici din anul 2000, realizate in Statele Unite, jumatate din cele 19 milioane de cazuri noi de BTS se inregistra la categoria de varsta 15-24 de ani. Dintre acestia, 35% erau infectati cu virusul papiloma uman (HPV). De asemenea, 18% din cazurile noi de HIV se inregistrau in randul categoriei de varsta 13-24 de ani.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 27 decembrie 2022