6 intrebari si raspunsuri despre sex

23 septembrie 2019,
Vizualizari: 12.765, 1 azi
sex cu lumina aprinsa - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - couple-731890_1920

4. Cand poti face sex neprotejat?

Raspuns: Cand esti 100% sigur de tine si de partener

Pentru a face sex este nevoie de crearea unor legaturi emotionale cu partenerul, de intimitate. Iar daca ai ajuns la aceasta etapa si vreti sa faceti sex neprotejat, primul pas este testarea BTS. Atentie! Unele analize, asa cum este testarea HIV, trebuie repetate dupa 6 luni. Poti face sex neprotejat cu partenerul daca esti 100% sigur ca niciunul dintre voi nu este bolnav si 100% sigur ca niciunul dintre voi nu va avea contacte sexuale cu alti parteneri.

 

5. Cat de mare este riscul de a ramane insarcinata, chiar daca folosesti corect prezervativul?

Raspuns: 3%

Cand este utilizat corespunzator, riscul unei sarcini nedorite din cauza prezervativului este de 3%. Daca insa nu este folosit constant si corect, riscul creste la 11-16%. Pentru a limita riscul, poti opta pentru mai multe variante de contraceptie (prezervativ+pilule contraceptive, de exemplu).

In cazul prezervativelor pentru femei, daca sunt utilizate necorespunzator, riscul creste la 21%. In cazul diafragmelor si spermicidelor, daca nu sunt folosite corect, riscul se situeaza la 15%, iar daca sunt utilizate perfect riscul este cotat la 9%. Pentru dispozitivele intrauterine, riscul este de 1%.

In ceea ce priveste pilulele contraceptive, daca sunt folosite exact cum le-a prescris medicul, riscul de a ramane insarcinata este mai mic de 1%. Daca nu sunt luate conform prescriptiei medicului, riscul creste la 5%. Atentie! Pilulele contraceptive nu protejeaza impotriva BTS.

 

 

6. Daca esti gay sau lesbiana, mai este nevoie sa te protejezi?

Raspuns: DA!

Bolile cu transmitere sexuala nu tin cont de preferintele de acest gen. Fie ca esti homosexual sau heterosexual, sexul neprotejat este la fel de riscant. Cei mai afectati de HIV sunt homosexualii sau persoanele care au fost antrenate in sex in grup. Sexul anal neprotejat este considerat un comportament extrem de riscant in ceea ce priveste transmiterea HIV.

La randul lor, lesbienele nu sunt ferite de boli precum clamidia, herpes genital, vaginoza bacteriana sau infestarea cu papiloma virus.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

Gradinita
Blossom Salon
minimax
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole