Sfatulparintilor.ro

Conferința Națională Feuerstein 2024: POTENȚIAL, REZILIENȚĂ, PERFORMANȚĂ – Dezvoltarea cognitivă, emoțională și comportamentală a copilului și adolescentului

Conferința Națională Feuerstein 2024

Cum putem să descoperim și să dezvoltăm reziliența copiilor noștri în fața provocărilor moderne? 

Ce bune practici și strategii avem la îndemână pentru a stimula performanța copiilor în educație și pentru a preveni abandonul școlar sau universitar?

Ce rol joacă părinții, educatorii și psihologii în implementarea educației sănătoase?

Care sunt cele mai eficiente tehnici de reglare emoțională și comportamentală pentru copii și adolescenți și cum pot fi aplicate eficient?

Acestea sunt doar câteva din întrebările care își caută răspunsurile la Conferința Națională Feuerstein 2024 care se va desfășura la Brașov între 19 și 21 octombrie. 

POTENȚIAL, REZILIENȚĂ, PERFORMANȚĂ – Dezvoltarea cognitivă, emoțională și comportamentală a copilului și adolescentului reprezintă tema centrală a Conferinței Naționale Feuerstein din acest an. Evenimentul va aborda subiecte provocatoare pentru realitatea zilelor noastre, din perspectiva celor mai noi informații științifice prezentate de 18 specialiști renumiți din țară și străinătate. Prelegerile se adresează psihologilor, psihoterapeuților, profesorilor, educatorilor dar și părinților interesați de dezvoltarea cognitivă, emoțională și comportamentală a copiilor. Conferința se va desfășura atât fizic, la Centrul de Conferințe Europa Aro Palace, cât și online.

Specialiștii se reunesc la această conferință pentru a schimba bune practici și a discuta despre neurodiversitate în contextul actual. Vor fi abordate tehnici și strategii de stimulare a potențialului fiecărui copil, precum și protocoale de intervenție pentru reglarea emoțională și comportamentală. De asemenea, se vor explora strategii și programe de antrenament cognitiv pentru a îmbunătăți capacitatea de înțelegere, gândirea critică și soluționarea problemelor. În această abordare holistică, vor fi implicați cei care participă la actul educațional – părinți, educatori, medici, psihologi – precum și metodele moderne de intervenție pentru o educație sănătoasă și menținerea echilibrului și sănătății mentale.

În calitate de Președinte al Asociației Feuerstein România ”Deschide-ți mintea! ”, Otilia Todor, conf. univ. doctor în psihologie, este gazda evenimentului și va deschide conferința cu prezentarea vorbitorilor. ”Conferința din acest an este prilejul de a ne conecta la cele mai noi informații validate științific din domeniul în care activăm și de a crea noi punți educaționale prin soluții concrete. Cum descoperim adevăratul potențial al copiilor noștri, cum le antrenăm reziliența și cum îi ajutăm să atingă performanța sunt subiecte care ne preocupă pe toți cei implicați în procesul de educație, specialiști și părinți deopotrivă. Am încercat și în acest an să aducem în fața publicului nume sonore, cu experiențe și studii relevante, care să ne deschidă noi orizonturi de creștere pentru copiii și adolescenții noștri”, a declarat Otilia Todor, Președintele Asociației Feuerstein România. 

Printre invitații speciali ai conferinței se numără dr. psiholog Dragoș Iliescu, prof. univ. dr. la Facultatea de Psihologie și Științele Educației Universitatea București și Directorul Școlii doctorale, Consulul Onorific al României în Țara Galilor și Psiholog Principal la Consiliul de Sănătate Swansea Bay din Marea Britanie, dr. Nistor Becia, managerul clinic al echipei specializate în comportament de la Consiliul de Sănătate Swansea Bay, dr. Clare Trudgeon

, dr. Eugen Avram, prof univ. dr. la Facultatea de Psihologie și Științele Educației București, dr. Anamaria Cazan, prof. univ. dr. la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea Transilvania din Brașov. Lista completă a vorbitorilor, programul conferinței și modalitatea de achiziționare a biletelor de participare (fizic sau online) pot fi găsite pe site-ul asociației organizatoare, feuerstein.ro Participarea la eveniment asigură specialiștilor din domeniu 15 credite CPR. 

Ce este Metoda Feuerstein? 

Metoda Feuerstein este axată pe îmbunătățirea abilităților de gândire și rezolvarea problemelor, cunoașterea și înțelegerea emoțiilor, dezvoltarea flexibilității și îmbunătățirea abilitățiilor de luare a deciziilor. Metoda este un instrument validat științific, cu rezultate demonstrate, utilizat de mai bine de 60 de ani în peste 40 de țări, fiind implementat în școli, în cadru clinic și în mediul organizational. 

Inițiatorul teoriei, Reuven Feuerstein a fost profesor universitar și cercetător în științe cognitive și psihologia dezvoltării, recunoscut și apreciat la nivel internațional pentru cercetările sale, ca fiind un pionier în domeniul neuroplasticității. El s-a născut la Botoșani dar a profesat în cea mai mare parte a vieții sale în Israel. 

În România, Metoda Feuerstein este practicată de 15 ani, timp în care s-au specializat sute de mediatori Feuerstein, în toată țara, mediatori care lucrează cu adulți, copii și adolescenți pentru a dezvolta pe de o parte, flexibilitatea cerebrală, neuroplasticitatea creierului, operațiile gândirii, vocabularul și funcțiile executive, atenția si învățarea, iar pe de altă parte contribuie semnificativ la dezvoltarea psiho-emoțională prin formarea de strategii de gestionare a emoțiilor, crearea de reguli de comportament social, formarea unor strategii de reglare emoțională, creștere a încrederii in sine, determinare și reziliență. Metoda Feuerstein poate fi aplicată atât pentru copii și adulți tipici, cât și pentru persoane cu dificultăți de adaptare emoțională sau de învățare. 

Regăsiți detalii despre instrumentele folosite și mediatorii acreditați pe site-ul feuerstein.ro.

Asociația Feuerstein România – „Deschide-ți mintea!’’ a fost înființată în anul 2008, de către conf. univ. dr. Otilia Todor, în onoarea profesorului Feuersein, de la care aceasta a învățat metoda. Acesta este momentul în care metoda s-a întors acasă, când instrumentele metodei au putut fi traduse în limba română pentru a fi folosite, astfel încât copiii și adulții din România să își poată dezvolta abilitățile de învățare.

Otilia Todor este doctor în psihologie și are o experientă de peste 23 de ani în domeniu. Este autoarea a numeroae studii și lucrări științifice și a lucrării de doctorat cu tema „Rolul Metodei Feuerstein în dezvoltarea mentală la copiii din școlile de masă”, care a atras după sine crearea primei Școli pilot la Brașov în care s-a predat

Îmbogățirea Instrumentală prin metoda Feuerstein. Otilia Todor este totodată fondatorul Centrului de Formare și Psihologie Otilia Todor, singurul centru de formare în Metoda Feuerstein din România acreditat de Institutul Feuerstein din Israel. 

Detalii: feuerstein.ro.

Facebook: Asociația Feuerstein România

Exit mobile version