Vrei sa slabesti? Afla cate calorii arzi in timpul unei partide de amor

09 octombrie 2018,
Vizualizari: 467, 1 azi

Toata lumea stie ca partidele de sex reprezinta o forma excelenta de exercitiu fizic. Intrebarea care se pune insa este cate calorii pierzi de fapt in timp ce te bucuri de partenerul/a ta.

Recent a fost publicat in PLoS ONE un studiu in care 21 de cupluri heterosexuale cu varste cuprinse intre 18-35 de ani au facut amor de dragul stiintei. Relatiile dintre membrii cuplurilor erau pe termen lung si li s-a cerut sa faca sex, in casele lor, in patru ocazii separate. Participantilor li s-a spus sa practice „activitatile obisnuite” si sa evite produsele de crestere a performantelor sexuale (ca de exemplu, Viagra). De fiecare data cand faceau dragoste, ambii membri ai cuplului erau monitorizati pentru a se observa cantitatea de energie folosita in aceste activitati placute. Pentru a se compara rezultatele fiecare participant trebuia sa alerge pe o banda de alergat timp de 30 de minute pentru a vedea cate calorii sunt consumate in timpul amorului si in timpul miscarii.

Cate calorii au fost arse in timpul partidei de amor – a inclus atat preludiul cat si actul in sine – care, in medie, a durat 25 de minute? Pentru barbati numarul a fost de 101 calorii (4.2 pe minut), in vreme ce femeile au consumat 69 de calorii (3.1 calorii pe minut).

In acelasi timp, atat barbatii cat si femeile au ars de doua ori mai multe calorii atunci cand au alergat. In timpul celor 30 de minute de sport barbatii au consumat 276 de calorii (9.2 calorii pe minut), iar femeile 213 calorii (7.1 calorii pe minut). Ceea ce inseamna ca, in medie, oamenii consuma mai multa energie in timpul exercitiilor fizice comparativ cu o partida de amor.

Cercetarile oamenilor de stiinta ne spun ca un barbat heterosexul care face amor timp de 25 de minute se poate astepta sa arda in jur de 100 de calorii, iar o femeie aproximativ 70 de calorii. Daca ne gandim ca un singur pahar de Coca-Cola ori Pepsi are 140 calorii este nevoie de foarte mult sex pentru ca amorul sa joace un rol important in conditia fizica a unei persoane.

 

Sursa: lehmiller.com

Cuvinte cheie: ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole