Ultimele

Dovedit stiintific! Ce se intampla in corpul tau cand faci sex mai des

Relatii & Cuplu » Stiri » Dovedit stiintific! Ce se intampla in corpul tau cand faci sex mai des
Ce se intampla in corpul tau cand faci sex

Stii situatia aceea in care esti cu sotul/ia si tu nu-ti amintesti un anumit lucru si pocnesti din degete repetand intr-una „Imi sta pe limba insa nu-mi amintesc” pana cand fie tu, fie jumatatea ta isi aminteste pentru tine? Sau atunci cand tu si partenerul de viata terminati propozitiile incepute de celalalt? Este excelent sa simti aceasta conexiune intensa si acel nivel ridicat de conectivitate care exista intre voi.

Este un sentiment care arata ca voi ati tras lozul castigator atunci cand v-ati casatorit, nu-i asa?

Nu este de mirare faptul ca persoanele care au o legatura stransa (indiferent ca este vorba despre sot/ie, sora/frate sau cel mai bun prieten) iti pot citi gandurile, insa un nou studiu confirma faptul ca membrii unui cuplu au memorii comune. In plus, partenerii care au o relatie stransa, o intimitate sanatoasa au amintiri mult mai vii cand sunt impreuna decat cand sunt despartiti. Cu alte cuvinte, cu cat faceti mai mult sex impreuna cu atat mai frumoase vor fi amintirile voastre.

Nu rata nici: Cat de des ar trebui sa faci sex intr-un cuplu

Cercetatorii de la Universitatea Macquarie din Australia au realizat patru studii la care au participat cupluri ce ar fi trebuit sa-si aminteasca anumite cuvinte de pe o lista pe care o studiasera inainte.

Desi partenerii s-au descurcat bine la aminitirea cuvintelor atat cand erau impreuna cat si atunci cand erau separati, de fiecare data cand se aflau impreuna amintirile deveneau mai „colorate si amanuntite”. S-a stabilit, astfel, ca un cuplu poate memora mai bine, mai clar si cu mai multe amanunte un eveniment atunci cand cei doi soti se aflau impreuna. Si ce cuplu nu-si doreste ca in timpul unei petreceri sa se afle in centrul atentiei gratie talentelor de a-si aminti evenimente amuzante si interesante?! Acest lucru se intampla datorita abilitatilor partenerilor de a-si aminti o multime de amanunte si de a le reda cat mai clar.

Iar pentru asta nu trebuie decat sa faceti dragoste cat mai des! Oamenii de stiinta au spus-o clar: cu cat faceti mai mult sex impreuna, cu atat amintirile vor fi mai bine pastrate; cu cat este mai buna memoria cu atat mai grozave vor fi povestile; cu cat mai multe povesti fantastice veti spune cu atat mai multe invitatii la petreceri veti primi.

Nu rata nici: Vrei sa faci sex mai des? Iata cum sa-ti convingi iubita

In acest fel nu veti mai fi niciun weekend singuri, decat daca voi va doriti asta.

Este uluitoare influenta pozitiva pe care intimitatea sanatoasa o are asupra vietii voastre, insa probabil nu v-ati fi gandit si la faptul si viata sociala are de castigat, nu-i asa? A fost extrem de interesant de aflat ca sexul are un efect grozav atat asupra mintii cat si a corpului, insa lucrurile au devenit si mai frumoase cand ati aflat ca sexul va poate ajuta sa deveniti starurile petrecerilor organizate de prietenii vostri.

Partea proasta este, insa, ca odata ce memoria incepe sa slabeasca, odata cu inaintarea in varsta, nici macar ajutorul partenerului/ei de viata nu mai este de prea mult ajutor. De fapt, lucrurile se inrautatesc penru ambii parteneri de vreme ce erau dependeti de sprijinul sotului/ei. Odata ce una dintre memorii se deterioreaza, cu cealalta se petrece exact acelasi lucru.

Sursa: care2.com

Imagine de Niek Verlaan de la Pixabay

Data articol: 12 martie 2024