De cate ori pe saptamana este ideal sa faci sex

30 noiembrie 2018,
Vizualizari: 4.928, 1 azi

Cand te simti frustrat ca urmare a compararii activitatii tale sexuale cu a unui prieten nu uita ca frecventa poate deveni un motiv de disputa cu partenerul/a de viata.

Ni se spune adesea ca o viata sexuala sanatoasa si fericita nu reprezinta doar un numar – ci satisfactia mutuala a ambilor parteneri. Cu toate acestea este natural sa te intrebi daca o medie ideala cu care ti-ai putea compara viata sexuala.

Potrivit psihoterapeutului de cuplu si terapeutului sexual, Sari Cooper, studiile au aratat urmatorul lucru “cuplurile fericite fac sex de trei – patru ori pe saptamana”. Totusi, ea recomanda cuplurilor sa priveasca cu precautie aceste cifre. „Aceste sondaje ar putea sa nu ia in calcul intregul tablou al vietii de cuplu – gandeste-te la faza de inceput a mariajului, sarcina, sa ai copii mici ori u job care necesita deplasare in tara ori strainatate – insa ar putea face ca si cuplurile fericite sa se simta inferioare ori ingrijorate intrucat nu o fac suficient de des”, atentioneaza Cooper.

Uneori nici nu este nevoie de un astfel de studiu pentru a te simti inferior din punct de vedere sexual, ca si cum te-ai afla intr-o competitie pentru a atinge acel numar „sanatos”. Spre exemplu, cand iesi cu amicii in oras pentrru o bauta, unul dintre ei se lauda ca a facut sex saptamana trecuta de cinci ori, in vreme ce tu nu ai facut-o deloc in ultimele doua saptamani – ai impresia ca ai pierdut timpul cu sotia ta.

„In situatia ideala, membrii cuplului ar trebui sa discute deschis despre cat de des le-ar place sa faca amor si sa negocieze cand si unde ar trebui sa o faca”, sustine Cooper. Numarul la care voi doi v-ati gandit si l-ati discutat este numarul exact pentru voi doi si nu cel din studii sau aflat de la prieteni.

 

Cuvinte cheie: ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole