Cele mai importante descoperiri despre sex

27 noiembrie 2023,
Vizualizari: 8.026, 1 azi
Cat trebuie sa stai singur

In anii ’50, a existat un cuplu celebru de sexologi, care initial au fost casatoriti, apoi au divortat, pe nume William Masters si Virginia Johnson. Ei au inceput sa studieze comportamentul sexual pe diversi indivizi care si-au oferit voluntariatul in acest sens. Au observat sute de cupluri facand sex si au asistat la zeci de mii de orgasme, pana sa traga concluziile de rigoare.

Site-ul Womanshealthmag.com a realizat un top 3 al celor mai importante descoperiri facute de cuplul de sexologi.

1. Procesul sexual are mai mult faze

Cuplul de sexologi a identificat, pe parcursul unui act sexual, mai multe faze prin care partenerii trec. Se pare ca actul sexual prezinta patru faze: faza excitarii, faza de platou, faza orgasmica si faza rezolutiei. Atat barbatii, cat si femeile prezinta fix acelasi tip si numar de faze.

7 lucruri bizare despre sex descoperite in studii

2. Femeile pot avea orgasm multiplu

Masters si Johnson au demonstrat ca femeile nu au, precum barbatii, o asa zisa perioada refractara sexuala, ele pot avea orgasm dupa orgasm, unul dupa celalalt.

5 adevaruri despre sex descoperite de cercetatori

3. Dimensiunile penisului nu conteaza

Aceasta ultima afirmatie este aprig dezbatuta si azi. Insa, potrivit celor doi cercetatori, vaginul are capacitatea de adaptare in functie de marimea penisului in cauza. Asadar, dimensiunile penisului nu afecteaza in nici un fel gradul de placere al femeii.

foto: Depositphotos.com

Cuvinte cheie: , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole