Ultimele

Ce se întâmplă dacă faci sex în Săptămâna Patimilor? Iată ce spune Părintele Arsenie Boca

Relatii & Cuplu » Stiri » Ce se întâmplă dacă faci sex în Săptămâna Patimilor? Iată ce spune Părintele Arsenie Boca

Cei mai multi preoti spun ca nu este bine ca partenerii sa intretina relatii sexula in timpul postului, tocmai pentru ca aceasta perioada inseamna infranare de la toate poftele trupesti si apropiere de Dumnezeu prin rugaciune.

Părintele Arsenie Boca spune că nu putem învinge ispitele decât prin înfrânarea poftelor. „Firea trupului fiind surdă, oarbă şi mută, nu te poti intelege cu ea decat prin osteneala si foame, acestea insa trebuie conduse dupa dreapta socoteala, ca sa nu dauneze sanatatii. Acestea il imblanzesc, incat nu se mai tine vrajmas lui Dumnezeu. Rugaciunea si postul scot dracii poftei si ai maniei din trup. Foamea imblanzeste fiarele. Cu tot dinadinsul se atrage luarea aminte ca toata lupta aceasta sa nu se duca fara indrumarea unui duhovnic iscusit care stie a cumpani masura, trebuinta si putinta fiecaruia in parte”, a spus părintele, citat de crestinortodox.ro.

Preoţii mai spun  că desfrânarea este una dintre cele mai rele patimi. Cu toate acestea, desfranarea săvârşită intre soti este uneori trecuta cu vederea, cei doi cautand a-si ascunde pacatele sub binecuvantarea lui Dumnezeu, primita in Taina Cununiei; trebuie stiut insa faptul ca harul lui Dumnezeu ii binecuvinteaza pe cei doi soti numai in cele duhovnicesti si firesti ale vietii, iar nu si in poftele cele rele.

Citeste continuarea pe KFETELE.RO.

Data articol: 23 aprilie 2019