Ultimele

Vrei sa-ti imbunatatesti viata sexuala? Vezi ce plante au efecte afrodisiace!

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » Vrei sa-ti imbunatatesti viata sexuala? Vezi ce plante au efecte afrodisiace!
plante cu efecte afrodisiace

De-a lungul timpului, cuplurile care au avut probleme legate de libidou au incercat sa gaseasca solutii pentru a-si reaprinde pasiunea. De mii de ani, oamenii au descoperit ca unele plante ii pot ajuta in acest sens.
Plantele medicinale cel mai des utilizate in cultura diverselor popoare sunt cele care stimuleaza apetitul erotic. Ele au efecte directe asupra sistemului nervos central si „restarteaza“ libidoul prin faptul ca induc impulsul sexual. Astfel, combinatiile de plante, disponibile sub forma suplimentelor naturiste, se pot dovedi a fi afrodiziace destul de puternice, care pot mentine vie dorinta.

Astazi iti prezentam 6 afrodisiace naturale, ce castiga din ce in ce mai multa popularitate.

1. Damiana

Aceasta planta contine alcaloizi care stimuleaza organele sexuale si sistemul nervos, actionand ca un catalizator al circulatiei sanguine. Damiana este faimoasa pentru efectele ei de reglare a ciclului menstrual si de ameliorare a dezechilibrelor hormonale. Folosita traditional de mayasi, aceasta planta e un afrodisiac eficient, dar si un tonic general, care poate imbunatati starea de spirit a unei persoane. De asemenea, damiana poate vindeca impotenta la barbati si poate ameliora frigiditatea la femei.

2. Maca

Este una dintre cele mai cunoscute plante asociate cu stimularea libidoului. In acelasi timp, maca a fost corelata cu cresterea calitatii spermei, aceasta fiind utilizata ca metoda naturala de combatere a infertilitatii. Legenda spune ca razboinicii antici incasi ingerau maca inainte de a lupta, in asa fel incat sa devina mai puternici. Mai apoi, planta le-ar fi fost interzisa acestora, pentru a proteja de libidoul lor femeile din cetatile cucerite.

Citeste si: Starneste-i pasiunea in pat din bucatarie! Afrodisiace mai putin cunoscute

3. Rhodiola rosea (Radacina de aur)

Rhodiola rosea e recunoscuta pentru calitatile ei de imbunatatire a starii de spirit. Oamenii au descoperit faptul ca aceasta planta poate diminua considerabil starea de depresie. Totodata, ea mareste performanta fizica si mentala, determinand secretia de dopamina si de serotonina, de aici venind efectul afrodisiac.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 13 noiembrie 2023