Ultimele

Totul despre ejacularea tardiva

Cum se trateaza

Principala solutie ramane comunicarea deschisa in cuplu si cooperarea intre parteneri. Nu exista vreo pilula miraculoasa care sa faca problema sa dispara, ci totul tine de consolidarea intimitatii fizice si afective dintre cei doi – asta in situatia in care disfunctia apare pe fond emotional. Desigur, specialistii recomanda sedinte de psihoterapie de cuplu, pentru a se vedea care este, concret, cauza acestei disfunctii. Consilierea te poate ajuta sa reinnozi comunicarea cu partenera si sa depasiti astfel momentele dificile.

In cazul in care ejacularea este totusi posibila in timpul masturbarii, atunci problema o reprezinta lipsa frictiunii la penetrare. Tot cu sustinerea si cu ajutorul partenerei, obstacolul poate fi surmontat in cele din urma, prin testarea unor noi tehnici de masturbare (eventual reciproca) si de sex oral, care va pot permite sa observati reactia la tipuri diferite de stimulare.

Una dintre practicile uzuale la care se recurge in intimitate este ca barbatul sa se masturbeze si, cand simte ca e pe cale sa ejaculeze, abia atunci sa inceapa raportul sexual cu partenera. Treptat, penetrarea se va produce tot mai devreme, ajung sa aiba loc in primele etape ale masturbarii. Cheia o constituie insa axarea pe restabilirea intimitatii in cuplu si pe placerea resimtita in timpul actului sexual, nu neaparat pe juisarea propriu-zisa.

In eventualitatea in care nu e vorba de un blocaj emotional, ci de o problema de ordin fizic, vizita cat mai grabnica la medic devine obligatorie. Diagnosticul se obtine in urma unor examene neurologice si mecanice (de exemplu, stimularea penisului cu un vibrator), precum si dupa consultarea unui urolog – in stabilirea tratamentului adecvat, e foarte important sa stabilit daca nu ai ejaculat niciodata sau poti totusi atinge orgasmul in anumite circumstante.

Indiferent de natura problemei, solutii exista si sunt cat se poate de aplicabile. Va fi necesar poate sa renunti o perioada la alcool sau sa inlocuiesti medicamentele care ti-au fost prescrise (cele pentru combaterea depresiei si a hipertensiunii arteriale) cu terapii alternative. Atentie insa: nu renunta la tratament din proprie initiativa, ci solicita de fiecare data sfatul medicului!

Autor: Alexandra NEDELCU
Sursa: Handbag.com

Imagine de Daniel Reche de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 4 martie 2024