Sexul dupa sarcina: Cum iti afecteaza nasterea viata intima?

13 decembrie 2019,
Vizualizari: 9.814, 1 azi
Sexul dupa sarcina - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - mom-2208928_1920

Probabil te-ai gandit la asta imediat ce burtica ta a inceput sa iasa in evidenta: cum este sexul dupa sarcina? Ce senzatii ai, cata placere iti poate aduce si cum va fi afectata viata ta sexuala de faptul ca ai nascut? E perfect normal sa te preocupe asta; de fapt, multe dintre femei aleg sa nasca prin cezariana tocmai din grija de a nu pierde mai apoi din satisfactia sexuala, din cauza traumei prin care trece vaginul. Ei bine, aceste intrebari si le-au pus si cercetatorii de la Universitatea Yale (SUA), asa ca au facut un studiu ca sa analizeze cum se schimba placerea sexuala dupa nastere.

Lucrarea lor a fost publicata in jurnalul medical „BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynecology si este una dintre putinele facute pe aceasta tema.

 

Concret, specialistii au comparat viata sexuala de dupa sarcina a unui grup de 165 de proaspete mamici, dintre care unele nascusera natural, iar altele – prin cezariana. Metoda de cercetare a fost cat de poate de simpla: expertii de la Yale au masurat presiunea intra-vaginala a fiecareia dintre participantele la studiu, folosind un monitor special (adica, in esenta, un penis artificial).

Ceea ce au descoperit este ca femeile care au nascut natural au o presiune intra-vaginala mai scazuta decat mamicile care si-au adus copiii pe lume prin cezariana – cu alte cuvinte, dupa nasterea naturala, muschii vaginali nu mai sunt la fel de stransi si de incordati, avand un tonus mult mai lax. Asta nu inseamna insa ca viata intima are neaparat de suferit. In realitate, nu au existat diferente in ce priveste satisfactia sexuala, preludiul sau performanta (functia) sexuala intre cele doua grupuri de femei.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole